Giftige appels: de 7 koffertjes

31 maart - 14 april 2018, 14-17u
5-12 jaar, € 2 (-18 jaar) of € 4 (+18 jaar)

Ga op pad doorheen deze heerlijke sprookjeswereld in papier-maché met 7 koffertjes vol opdrachten en gebruik al je zintuigen! Je maakt kennis met bekende en minder bekende sprookjes en met nieuwe bewerkingen.

Op Ontdekkingsreis

31 maart - 14 april 2018, 14-17u
6-15 jaar, € 2 (-18 jaar) of € 4 (+18 jaar)

In De Wonderkamer vind je kijkkastjes vol mooie, kostbare, inspirerende, nostalgische of grappige voorwerpen uit de verzameling van  schrijvers en illustratoren. De Ontdekkingsreis brengt je ook naar de Sprookjeskamer en de mijngang. Klaar voor de expeditie?

Tournée Locale: de Bende van de Verbeelding

16 april - 6 mei 2018: 4 sessies + schilderen + slotfeest
16+, gratis

Teken je graag en wil je de stationsbuurt mee opfleuren? Doe dan mee met het wijkfestival Tournée Locale en schrijf je in voor de Bende van de Verbeelding! Samen met illustrator Tom Schoonooghe maak je in april een beeldverhaal voor 10 ramen in de Bampslaan.

Tournée Locale: workshops portretten

25 april, 26 april, 2 mei 2018
6-15 jaar, gratis

Tijdens het wijkfestival Tournée Locale is er in Runkst, de stationsomgeving en de Heilig Hartwijk van alles te beleven! Als buurtbewoner kan je meedoen aan creatieve workshops 'portretten maken' voor kinderen, jongeren en (groot)ouders. Jouw portret krijgt een plek in Villa Verbeelding!

Tournée Locale: slotfeest

zondag 6 mei, 14-18u
alle leeftijden, gratis
Op 6 mei sluiten we Tournée Locale feestelijk af in en rond Villa Verbeelding. Workshops glazen beschilderen of portretten tekenen? Een levende bibliotheek met wijkbewoners? Of liever een rondleiding van de Bende van de Verbeelding langs een beeldverhaal in de straat? Er is voor ieder wat wils! En omdat het feest is, houden we een gezellige receptie.