Drukdrukdruk grafiekfestival

© Luc Corthouts
 
4 en 5 mei 2019, 14-17u
vanaf 6 jaar

Dit weekend kleeft er inkt aan je handen en kom je ogen te kort, want drukdrukdruk is terug! Dit festival viert de wereld van grafiek met workshops, artist talks, expo’s en meer in heel België. Drukdrukdruk, dat is prachtige prints, fascinerende persen, trage technieken en veel inspiratie.

In Villa Verbeelding verken je Uit het goede hout, een interactieve tentoonstelling voor jong en oud over de houtsnede in hedendaagse prentenboeken. Met werk van Luk Duflou, Isabelle Vandenabeele, Vanessa Verstappen en Merlijne Marell. Geniet van originele houtsnedes, filmpjes, bijzondere voorwerpen en nog veel meer. Van schetsboeken en proefdrukken tot een kamervullende installatie met houten planken. Ontdek meer over de techniek en steek zelf de handen uit de mouwen! Met kijk- en doe-opdrachten voor jongeren (6-15 jaar).
 
Tentoonstelling vanaf 6 jaar voor individuele bezoekers en gezinnen (groepen op afspraak). Geen ervaring nodig, wel een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

De expo loopt na het festivalweekend nog verder tot en met 8 juni 2019.
 
Voor toegangsprijzen en praktische info, zie Bezoek.
 

Drukdrukdruk is een festival van Kunstwerkt in samenwerking met heel wat grafiekateliers, musea, jeugdhuizen, kunstacademies en andere grafiekliefhebbers. Meer info op www.drukdrukdruk.org.