Openingsfeest 'Uit het goede hout'

© Merlijne Marell

zondag 3 februari 2019, 14-19u (gratis)
€ 15 voor 2 lezingen of € 25 voor 4 lezingen (16+)

Een atelier bezaaid met houtkrullen, vingers vol inkt en de warme geur van hout. De ambachtelijke techniek van houtsnede is weer helemaal in. Benieuwd hoe illustratoren van nu houtsnedes gebruiken in hun prentenboeken? In de tentoonstelling Uit het goede hout zie je originele houtsnedes van Luk Duflou, Isabelle Vandenabeele, Merlijne Marell en Vanessa Verstappen.

Kijk je ogen uit in een kamervullende installatie met houten planken, schetsboeken, proefdrukken, werkmaterialen en inspirerende voorwerpen. Een filmpje toont stap voor stap hoe je een houtsnede maakt. En je steekt ook zelf de handen uit de mouwen! Je kan ‘frotteren’ met allerlei texturen in de traditie van Max Ernst.

Op zondag 3 februari is er een feestelijke opening met receptie. Een bezoek aan de tentoonstelling is die dag gratis. Ontdek meer over de techniek van houtsnede tijdens verschillende lezingen van de deelnemende illustratoren.

 

Programma lezingen

Deel 1

14u00: Isabelle Vandenabeele
15u00: Vanessa Verstappen

Deel 2

16u30: Merlijne Marell
17u30: Luk Duflou

 

Inschrijven

Schrijf je in voor de lezingen van jouw keuze (deel 1, deel 2 of deel 1 + 2) via het online inschrijvingsformulier.

Na inschrijving krijg je een bevestiging en een uitnodiging tot betalen: € 15 voor 2 lezingen of € 25 voor 4 lezingen (16+).

We vragen je om te betalen binnen 5 werkdagen na deze mail via overschrijving naar:

Villa Verbeelding
IBAN: BE46 8334 1604 9636
Mededeling: naam + voornaam deelnemer + lezingen openingsfeest houtsnede