Kunstendag voor Kinderen 2017 - Edward van de Vendel & Mattias De Leeuw

© Mattias De Leeuw

zondag 19 november 2017, 14-18u

Bij Villa Verbeelding staat deze dag in het teken van poëzie! Kom langs voor een namiddag met vertelsessies door Edward van de Vendel, de muzikale voorstelling Circusnacht van Mattias De Leeuw en op elke verdieping een andere activiteit rond kinderpoëzie.

Met je toverkaart tover je op elke verdieping in Villa Verbeelding met poëzie en verzamel je stempels op je kaart. Met een volle kaart maak je kans op een mooi boek. Om 17u45 maken we de winnaars bekend!

Tot slot zijn er ook nog magische koekjes en toverdrank: zo proef je met al je zintuigen van de tijdelijke tentoonstelling Soort van tovenaars. Prijsbeesten in de kinderpoëzie met de mooiste gedichten van de laureaten van de Gouden Poëziemedaille en met betoverende illustraties (i.s.m. Poeziecentrum).

Programma

  • 14-18u: tentoonstelling Soort van tovenaars. Prijsbeesten in de kinderpoëzie met toverkaart, magische koekjes en toverdrank
  • 14u30, 15u30 en 16u30: tekentovenaar Mattias De Leeuw brengt Circusnacht, een muzikale voorstelling vol mooie beelden en magie voor kinderen vanaf 3 jaar
  • 15u, 16u en 17u: dichter-tovenaar Edward van de Vendel vertelt voor kinderen vanaf 8 jaar (telkens een halfuur)
  • 17u45: prijsuitreiking toverkaart

Praktische info

Je kan Villa Verbeelding doorlopend gratis bezoeken van 14u tot 18u.

  • luisteren naar Edward van de Vendel: gratis
  • toverkaart: € 2
  • voorstelling Circusnacht: € 2

Vooraf inschrijven is niet nodig!

Nog meer kunst?

Er is nog meer leuks te beleven op Kunstendag voor Kinderen, bv. in de Stedelijke Bibliotheek Hasselt en Cultuurcentrum Hasselt (CCHA). Alle activiteiten in Vlaanderen en Brussel vind je op www.kunstendagvoorkinderen.be.