Workshop 'Verras jezelf ' - Valeria Docampo

zaterdag 16 februari 2019 (10-18u), 18+

workshop in het Frans

Tijdens deze workshop geeft Valeria Docampo een introductie over haar manier van werken met acrylverf. Daarna ga je zelf aan de slag in het atelier. Je leert verschillende technieken om ideeën te genereren en te variëren in je manier van tekenen. Je vertrekt van een wit blad papier, en aan het eind van de dag gaat iedereen naar huis met een verrassend persoonlijk resultaat.

 

Praktische info

 • Taal van de workshop: Frans
 • Uren: 10u-18u. Middagpauze: 12u30-13u30
 • Prijs: € 80
 • Max. 15 deelnemers
 • Meebrengen: lunch en eigen tekenmaterialen waarmee je graag werkt (bv. kleurpotlood, pastel, plakkaatverf). Villa Verbeelding voorziet papier en verschillende tekenmaterialen.

 

Inschrijven

Inschrijven via het online inschrijvingsformulier.

 

Transport en parking

Gratis parking in de buurt van Villa Verbeelding is beperkt. We raden daarom aan om met het openbaar vervoer te komen indien mogelijk. Villa Verbeelding ligt op 5 minuten wandelen van het station van Hasselt.

Kom je met de auto? Dan kan je parkeren

 • op de bovengrondse dagparking P Astrid (Koningin Astridlaan) met 300 plaatsen. Dat is vlakbij Villa Verbeelding. Tussen 9u en 19u betaal je 1 euro per 5 uren parkeren. Tussen 19u 's avonds en 9u 's morgens is het gratis.
 • op straat in de betaalzone stationsomgeving: Koningin Astridlaan, Bampslaan, Passerelstraat, Frans Massystraat, Monseigneur Broekxplein, Stationsplein, Tramstraat, Geraetsstraat en een gedeelte van de Grote Breemstraat. Tussen 9u en 19u betaal je op straat 1 euro voor het eerste uur, 2 euro voor het tweede uur en 3 euro per uur vanaf het derde uur. Dus 1 euro voor 1 uur parkeren, 3 euro voor 2 uur parkeren, 6 euro voor 3 uur parkeren, 9 euro voor 4 uur parkeren, ... Je kan er gratis parkeren na 19 uur en op zondagen, wettelijke feestdagen en 11 juli. Je mag er maximum 10 uur per dag parkeren.

Meer info en andere mogelijkheden op www.hasselt.be/nl/betaald-parkeren.

 

Annulatievoorwaarden

Door in te schrijven ga je akkoord met de annulatievoorwaarden:

 • Als je niet langer kan deelnemen, contacteer altijd eerst Villa Verbeelding via reserveren@villaverbeelding.be. Wij contacteren de volgende persoon op de wachtlijst.
 • Bij elke annulatie rekenen we €15 administratiekosten aan. Als we via de wachtlijst een vervanger vinden, storten we jou de rest van het inschrijvingsgeld terug. Als we geen vervanger vinden, verwittigen we jou en mag je zelf een vervanger zoeken die ons zo snel mogelijk contacteert.
 • Bij annulaties minder dan 10 dagen vooraf is terugbetaling niet meer mogelijk.
 • Villa Verbeelding heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig inschrijvingen of in geval van overmacht (bv. ziekte van de lesgever). In dat geval krijgen de deelnemers hun inschrijvingsgeld volledig terug.

 

Meer over Valeria Docampo

Valeria Docampo is geboren in de Argentijnse stad Buenos Aires, waar ze een tijdlang Grafische vormgeving doceerde. Nu woont ze in Lyon. Ze begon te tekenen vanuit een verlangen om de poëzie van het alledaagse te vatten.

Sinds 2006 wijdt ze zich aan het illustreren van kinderboeken. In haar werk combineert ze verschillende technieken en materialen, in een zoektocht naar mogelijke manieren van expressie. Het prentenboek Het land van de grote woordfabriek, een samenwerking met Agnès de Lestrade, werd vertaald in 20 talen.

Dit prentenboek over het magische vermogen van mensen om woorden inhoud te geven vormde de inspiratie voor Woordfabriek, een verbeeldend project rond taalkracht in Bib Bilzen. Tijdens dit project werken leerlingen van de lagere school op een creatieve manier rond woord en beeld. Sommige klassen volgen een workshop bij Valeria Docampo.

Op het slotfeest, vrijdag 15 februari 2019, starten in vrijetijdscentrum De Kimpel verschillende tentoonstellingen, met werk van de leerlingen en met originele illustraties van Valeria Docampo voor Het land van de grote woordfabriek. Zeker een bezoekje waard!

Website Valeria Docampo