Workshop Merlijne Marell

zaterdag 11 mei 2019 (10-18u), 18+ VOLZET

Merlijne Marell houdt van vingers in vette inkt en houtkrullen die onder haar guts tevoorschijn komen. Tijdens deze workshop geeft ze een introductie over haar manier van werken met houtsnede. Daarna ga je zelf aan de slag in het atelier.

Voorkennis van druktechnieken is niet nodig.

Deze workshop sluit aan bij de tentoonstelling Uit het goede hout. De houtsnede in prentenboeken. De 4 deelnemende illustratoren geven elk een workshop. Meer info en inschrijven:

 

Praktische info

  • Uren: 10u-18u. Middagpauze: 12u30-13u30
  • Prijs: € 80
  • Max. 15 deelnemers
  • Meebrengen: lunch en eigen tekenmaterialen waarmee je graag werkt. Villa Verbeelding voorziet papier en verschillende tekenmaterialen.

 

Inschrijven

Inschrijven voor de wachtlijst via het online inschrijvingsformulier.

Na inschrijving krijg je op je scherm een automatische bevestiging met de vraag om € 80 te betalen binnen 5 werkdagen via overschrijving naar:

Villa Verbeelding
IBAN: BE46 8334 1604 9636
Mededeling: naam + voornaam deelnemer + naam workshop

Na de betaling krijg je een bevestiging van je inschrijving vanuit het adres reserveren@villaverbeelding.be.

 

Transport en parking

Gratis parking in de buurt van Villa Verbeelding is beperkt. We raden daarom aan om met het openbaar vervoer te komen indien mogelijk. Villa Verbeelding ligt op 5 minuten wandelen van het station van Hasselt.

Kom je met de auto? Dan kan je parkeren

  • op de bovengrondse dagparking P Astrid (Koningin Astridlaan) met 300 plaatsen. Dat is vlakbij Villa Verbeelding. Tussen 9u en 19u betaal je 1 euro per 5 uren parkeren. Tussen 19u 's avonds en 9u 's morgens is het gratis.
  • op straat in de betaalzone stationsomgeving: Koningin Astridlaan, Bampslaan, Passerelstraat, Frans Massystraat, Monseigneur Broekxplein, Stationsplein, Tramstraat, Geraetsstraat en een gedeelte van de Grote Breemstraat. Tussen 9u en 19u betaal je op straat 1 euro voor het eerste uur, 2 euro voor het tweede uur en 3 euro per uur vanaf het derde uur. Dus 1 euro voor 1 uur parkeren, 3 euro voor 2 uur parkeren, 6 euro voor 3 uur parkeren, 9 euro voor 4 uur parkeren, ... Je kan er gratis parkeren na 19 uur en op zondagen, wettelijke feestdagen en 11 juli. Je mag er maximum 10 uur per dag parkeren.

Meer info en andere mogelijkheden op www.hasselt.be/nl/betaald-parkeren.

 

Annulatievoorwaarden

Door in te schrijven ga je akkoord met de annulatievoorwaarden:

  • Als je niet langer kan deelnemen, contacteer altijd eerst Villa Verbeelding via reserveren@villaverbeelding.be. Wij contacteren de volgende persoon op de wachtlijst.
  • Bij elke annulatie rekenen we €15 administratiekosten aan. Als we via de wachtlijst een vervanger vinden, storten we jou de rest van het inschrijvingsgeld terug. Als we geen vervanger vinden, verwittigen we jou en mag je zelf een vervanger zoeken die ons zo snel mogelijk contacteert.
  • Bij annulaties minder dan 10 dagen vooraf is terugbetaling niet meer mogelijk.
  • Villa Verbeelding heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig inschrijvingen of in geval van overmacht (bv. ziekte van de lesgever). In dat geval krijgen de deelnemers hun inschrijvingsgeld volledig terug.

 

Meer over Merlijne Marell

Merlijne Marell (°1986) studeerde illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en behaalde haar master aan de School of Arts in Gent. Ze woont en werkt in Arnhem. Op een verhit plekje in haar hoofd liggen altijd wat beelden en woorden te broeien, als eerste bouwstenen voor een eigen verhaalwereld. Een atelier vol verzamelingen, schetsboeken, materialen en een drukpers helpen Merlijne haar fabelachtige wereld vorm te geven.

Merlijne houdt van vingers in vette inkt, houtkrullen die onder haar guts tevoorschijn komen, vormen die precies vertellen wat zij bedoelt, kleuren die bijten of liefhebben. Een eenvoudige, sprekende beeldtaal en rijk, tactiel materiaalgebruik kenmerken Merlijnes werk.

Haar eerste boek Schobbejacques en de 7 geiten (uitgeverij Loopvis, 2015) werd bekroond met een Vlag en Wimpel, uitgeroepen tot één van de Best Verzorgde Boeken van 2015 en geselecteerd voor de White Ravens. De illustraties werden tentoongesteld in het Rijksmuseum Amsterdam, het Slovaaks Nationaal Museum in Bratislava en het boek was onderdeel van een expositie in het Stedelijke Museum Amsterdam. Museum Arnhem nodigde Merlijne vervolgens uit om nieuw werk te maken voor een solotentoonstelling in de serie Gelders Balkon.

Website Merlijne Marell

 

Schobbejacques Hebberiggeit © Merlijne Marell    Schobbejacques Sikkeneuriggeit © Merlijne Marell
 

Volle Muil © Merlijne Marell

Illustraties © Merlijne Marell (uit: Schobbejacques en de zeven geiten en Volle Muil)