Laatste weken! Finissage op 20 januari 2018
Antropologe en jeugdauteur Marita de Sterck gaat op zoek naar de oudere, rauwere versies van sprookjes in handschriften, archieven en collecties. In de tentoonstelling zijn oude, zeldzame sprookjesboeken te zien en hedendaagse bewerkingen.

Laatste weken! Finissage op 20 januari 2018
Marianne Aartsen maakte een indringende reeks olieverfschilderijen over Roodkapje. Die vormden het uitgangspunt voor de dichtbundel Roodkapje verduisterd. Een selectie van de schilderijen is te zien in Villa Verbeelding tot 20 januari 2018.

zaterdag 20 januari 2018, 15u-17u
vanaf 16 jaar - € 5 - inschrijven via mail

Donkere sprookjes staan centraal op de laatste dag van Vuil Vel. Sprookjes en taboe en Roodkapje verduisterd met schilderijen Marianne Aartsen. Volg een rondleiding en maak zelf een sprookje in straffe beelden tijdens een workshop monotype. We sluiten feestelijk af met een glaasje.

Een tentoonstelling met wonderlijke stoelen vol kinderpoëzie en met betoverende illustraties aan de muur. Kom goochelen met woorden aan de tovertafel! In samenwerking met Poëziecentrum.

woensdag 31 januari 2018, 14u30-16u30
5-12 jaar - € 5 - inschrijven via mail

Op de laatste dag van de Poëzieweek toveren we met taal, of wat dacht je? Heeft een Zefiertje voelsprieten en erg lang haar? Kan het babbelen of alleen maar knabbelen? Maak kennis met verdwijnwoorden en spannende dieren in deze workshop poëzie voor kinderen en hun (groot)ouders!

14-15-16 februari 2018, 14u30-16u30
5-12 jaar - € 4 / € 2 (leden Gezinsbond)
volwassenen - € 6 / € 3 (leden Gezinsbond) - inschrijven via mail

Krokuskriebels, daarvan krijgen wij taalkriebels! Heeft een Zefiertje voelsprieten en erg lang haar? Kan het babbelen of alleen maar knabbelen? Maak kennis met verdwijnwoorden en spannende dieren in deze workshop poëzie voor kinderen en hun (groot)ouders! Leden van de Gezinsbond krijgen korting.