Oproep Biennial of Illustration Bratislava 2019

BIB-logo-400x300.jpg

tentoonstelling Bratislava 18 oktober - 15 december 2019
inzending ten laatste op 23 maart 2019

In oktober 2019 start de internationale illustratietentoonstelling Biënnale van Bratislava (Slovakije). Vlaamse illustratoren kunnen zich nu kandidaat stellen. In samenwerking met IBBY-Vlaanderen organiseert Villa Verbeelding voor het eerst de selectie van de kandidaten.

In het voorjaar van 2020 toont Villa Verbeelding de geselecteerde werken bovendien in een speciale tijdelijke tentoonstelling in Hasselt.

Internationale wedstrijd

Van 18 oktober tot 15 december 2019 is de internationale illustratietentoonstelling te zien in Bibiana, het Internationale Huis voor Kunst voor Kinderen in Bratislava. Tijdens de Biënnale wordt de Grote Prijs BIB (waarde $ 3.000) uitgereikt, samen met vijf Gouden Appels en vijf Medailles voor de beste illustraties uit de tentoonstelling.
 

Kandidaturen Vlaamse illustratoren

Tien illustratoren uit Vlaanderen kunnen deelnemen aan de internationale tentoonstelling en wedstrijd. Wil je graag meedingen naar een plaats in deze prestigieuze tentoonstelling? Stuur dan je kandidatuur naar Villa Verbeelding, p/a Frans Massystraat 13, 3500 Hasselt.
 

Selectiecriteria

  • De kandidaturen moeten ten laatste op 23 maart 2019 bij Villa Verbeelding aankomen.
  • Je stelt zelf je werk voor waarmee je wil meedingen naar de selectie. Hou rekening met de beschikbaarheid van je originelen (begin mei 2019 - begin juni 2020).
  • Je mag alleen illustraties uit gepubliceerd werk indienen.
  • Per illustrator gaan er maximum 10 illustraties uit maximum 2 boeken naar Bratislava. Je stelt dus zelf een selectie samen van maximum 10 illustraties waarmee je wil deelnemen.
  • Wie voor het eerst deelneemt, mag prenten kiezen uit werk van de afgelopen vijf jaar. Illustratoren van wie het werk al eerder tentoongesteld werd in Bratislava, moeten een selectie maken uit werk dat na 1 januari 2017 verschenen is.
  • Bij het aanmelden voor de selectie stuur je boeken of prints mee (niet via mail). Je geeft een nauwkeurige omschrijving van de illustraties die je wil laten meedingen, met name waar deze illustraties zich in het boek bevinden, en de afmetingen van het origineel. De boeken en prints worden niet teruggestuurd.


Selectieprocedure

Een selectiecommissie van deskundigen nomineert 10 illustratoren. Er wordt geen correspondentie gevoerd over de beslissing van de selectiecommissie.

In de tweede helft van april maken we de selectie van de Vlaamse inzendingen bekend. We vragen dan aan de geselecteerde illustratoren om de technische gegevens in te vullen op een deelnameformulier.

De originele illustraties én de boeken waarin ze verschenen zijn, moeten ten laatste op 6 mei 2019 bij Villa Verbeelding afgeleverd worden.

Villa Verbeelding zorgt voor de verzekering en verzending van de originelen en de boeken naar Bratislava. De originelen worden per koerier naar Bratislava verstuurd. Vanaf de aankomst in Bibiana is de organisatie daar verantwoordelijk voor de werken. Bibiana verbindt zich ertoe de illustraties terug te sturen tussen januari en maart 2020.

Villa Verbeelding toont de geselecteerde werken in een tijdelijke tentoonstelling in april/mei 2020. Begin juni 2020 kunnen de werken weer afgehaald worden in Villa Verbeelding.


Meer info?

Lees meer over de Biënnale.

Deelnemen betekent dat je het reglement van de Biënnale erkent.

Vragen? Stuur een mail naar info@villaverbeelding.be.