Workshop gevoelens in beeld met Fatinha Ramos

© Robbie Depuydt

zaterdag 1 december 2018 (10-18u), 18+
VOLZET / Schrijf in voor de wachtlijst

Mensen raken met haar werk, dat is het doel van Fatinha Ramos. Met haar kleurrijke illustraties lukt dat moeiteloos: de dromerige, surrealistische beelden roepen een wereld aan gevoelens op. Door haar aandacht voor details en haar grote verbeeldingskracht kijkt Fatinha met andere ogen naar de dingen. Onder een vrolijke buitenkant schuilt soms een laagje melancholie. Die gelaagdheid steekt ze in haar werk.

Tijdens deze workshop geeft Fatinha Ramos een introductie over haar manier van werken. Daarna ga je zelf aan de slag rond gevoelens in het atelier. Aan het eind van de dag ga je naar huis met een persoonlijk resultaat.

 

Praktische info

  • Uren: 10u-18u. Middagpauze: 12u30-13u30
  • Prijs: € 60
  • Max. 15 deelnemers
  • Meebrengen: lunch en eigen tekenmaterialen waarmee je graag werkt (bv. kleurpotlood, pastel, plakkaatverf). Villa Verbeelding voorziet papier en verschillende tekenmaterialen.

 

Inschrijven

De workshop is volzet. De wachtlijst is afgesloten. Als er iemand niet meer kan deelnemen, contacteren we de eerstvolgende persoon op de wachtlijst.

 

Annulatievoorwaarden

Door in te schrijven ga je akkoord met de annulatievoorwaarden:

  • Als je niet langer kan deelnemen, contacteer altijd eerst Villa Verbeelding via reserveren@villaverbeelding.be. Wij contacteren de volgende persoon op de wachtlijst.
  • Bij elke annulatie rekenen we €15 administratiekosten aan. Als we via de wachtlijst een vervanger vinden, storten we jou de rest van het inschrijvingsgeld terug. Als we geen vervanger vinden, verwittigen we jou en mag je zelf een vervanger zoeken die ons zo snel mogelijk contacteert.
  • Bij annulaties minder dan 10 dagen vooraf is terugbetaling niet meer mogelijk.
  • Villa Verbeelding heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig inschrijvingen of in geval van overmacht (bv. ziekte van de lesgever). In dat geval krijgen de deelnemers hun inschrijvingsgeld volledig terug.

 

Meer over Fatinha Ramos

Het werk van Fatinha krijgt wereldwijd erkenning. In opdracht van het Museum of Modern Art (MoMA) in New York maakte ze illustraties voor het kinderboek Sonia Delaunay: A Life of Color, dat een lovende recensie kreeg in The New York Times. Op de Frankfurter Buchmesse 2017 werd ze er terecht voor bekroond bij de Global Illustration Awards (zeg maar de “Oscars van de illustratiewereld”). Ze won de prestigieuze Excellence Award in de categorie Original Children’s Picture Book.

Ook zeer recent won Fatinha Ramos verschillende belangrijke prijzen. Zo werd het prentenboek Ik ben heel veel liefde (met tekst van Wally De Doncker) onlangs bekroond met een White Raven, een aanbeveling voor bijzondere boeken in de internationale kinder- en jeugdliteratuur. De originele illustraties voor dit boek zijn op dit moment te zien in Villa Verbeelding. Op de Frankfurter Buchmesse 2018 won Fatinha haar tweede Global Illustration Award in de categorie Theme Illustration voor een illustratie over sociale discriminatie die ze maakte voor het Festival van de Gelijkheid.

In de tentoonstelling De mooisten van het land zie je, naast de kleurrijke portretten van Fatinha Ramos, portretten van Ingrid Godon uit Ik wou en Ik moet en zelfportretten van 35 illustratoren uit binnen- en buitenland. Nog tot en met 12 januari 2019 in Villa Verbeelding.

Website Fatinha Ramos