Workshop portretten met Ingrid Godon

zaterdag 12 januari 2019 (10-18u), 18+ VOLZET

Portretten tekenen kan illustrator Ingrid Godon als de beste. Vaak laat ze zich inspireren door oude familiefoto’s en studioportretten. Kinderen die ongemakkelijk poseren en strak in de lens kijken, een glimlach kan er zelden af. Het maakt hen moeilijk te doorgronden. Zijn ze bezorgd, boos, verlegen? Of simpelweg onverschillig? Eén ding is zeker: ze laten de kijker niet onverschillig. Deze gezichten komen letterlijk en figuurlijk heel dichtbij, ze kruipen onder je huid.

Hoe kom je tot een portret dat zoveel vragen oproept, zoveel emoties suggereert? Tijdens deze workshop geeft Ingrid Godon een introductie over haar manier van werken. Daarna ga je zelf aan de slag in het atelier.

 

Info en inschrijven

 • Uren: 10u-18u. Middagpauze: 12u30-13u30
 • Prijs: € 60
 • Max. 15 deelnemers
 • Meebrengen:
  • lunch
  • een oude foto of een portret dat je inspireert
  • eigen tekenmaterialen waarmee je graag werkt (bv. kleurpotlood, pastel, plakkaatverf)
 • Beide workshops zijn volzet en de wachtlijst is afgesloten. Als er een deelnemer wegvalt, contacteren we de eerstvolgende persoon op de wachtlijst.

 

Meer over Ingrid Godon

Illustrator Ingrid Godon heeft talloze nominaties en bekroningen in binnen- en buitenland op haar naam staan. Zo won ze een Gouden Griffel (2001), meerdere Boekenpauwen, Vlag en Wimpels en een 'Special Mention Ilustrarte' voor Ik denk (2016). Behalve illustraties voor kinderboeken maakt Ingrid Godon ook verrassend werk voor volwassenen.
 
In 2011 tekende ze een bijzondere reeks kinderportretten. Die vormde – samen met teksten van Toon Tellegen – een ingetogen geheel in het filosofische prentenboek Ik wou. Na deze succesvolle samenwerking volgden Ik denk (2014) en Ik moet (2016).

De tentoonstelling De mooisten van het land. Een portrettengalerij combineert portretten van Ingrid Godon uit Ik wou en Ik moet. Verder zie je er kleurrijke portretten van Fatinha Ramos en zelfportretten van 35 illustratoren uit binnen- en buitenland. Nog tot en met 12 januari 2019 in Villa Verbeelding.