De PREnTFABRIEK

Maak kennis met de wondere wereld van illustraties! Je verkent deze tentoonstelling in Villa Verbeelding, PXL-MAD en Bibliotheek Hasselt Limburg met mini-workshops. In Villa Verbeelding ontdek je originele illustraties van prentenboekenmakers Leo Timmers, Benjamin Leroy, Merel Eyckerman, Wout Olaerts, Kris Nauwelaerts en Yoeri Slegers. Kijken en doen, dat is de boodschap!

De mooisten van het land. Een portrettengalerij

Krullenbollen of kale knikkers, sproeten of rimpels, streng of vrolijk, … Illustratoren gunnen je een blik in hun spiegel, en jij tekent je eigen portret. Het resultaat is een diversiteit aan (zelf)portretten, met misschien wel meer gelijkenissen dan verschillen? Met illustraties van Ingrid Godon en Fatinha Ramos en zelfportretten van een kleurrijke groep illustratoren.

Wreed schoon. Volkssprookjes op reis

In filmpjes vertellen mensen uit meer dan 30 culturen hun favoriete sprookje. Over Cinderella’s uit alle continenten, duivels en heksen, slimme dappere meisjes en vrouwen, liefde en lust. Met verhaalfragmenten en illustraties uit het boek van Marita de Sterck.