Kunstendag voor kinderen

© Thé Tjong-Khing

zondag 17 november 2019 (14-18u)
gratis toegang / reispas € 2

Ga mee op reis naar de wereld van meer dan duizend nachten, de wereld van koningen,  sultans, bedelaars, Sheherazade en Sindbad. Op Kunstendag voor Kinderen doorkruis je met een reispas het museum en stippel je een reisroute uit doorheen de tentoonstelling Meer dan duizend nachten.

Welk oosters sprookje vind jij het meest betoverend? In een grote Arabische tent ontsluieren de verhalen van duizend-en-een-nacht hun geheimen naast tekeningen, aquarellen en knipkunstwerken van vijf illustratoren. Rodaan Al Galidi vertelt in een filmpje over de sprookjes uit zijn eigen kindertijd in Irak. Zelf ga je in één van de workshops aan de slag met papier, schaar, een zaklamp en tekenmaterialen of speel je aan interactieve tafels met woestijnzand en golven.

Je doet op elke verdieping aan kunst en verzamelt met iedere activiteit een deel van je reisroute. In het atelier is er doorlopend een workshop 'Toveren met papier en schaar': teken, knip en vouw een drie dimensionale Arabische bloementuin.

Er valt ook iets te winnen! Iedereen met een reispas maakt kans op een mooi boek. Om 17u30 maken we de winnaars bekend. Als afsluiter ontvang je een vliegend tapijt van papier om thuis zelf te versieren, en geniet je van heerlijke oosterse lekkernijen. Zo proef je op deze Kunstendag voor Kinderen met al je zintuigen van de illustraties van Annemarie van Haeringen, Martijn van der Linden, Geertje Aalders, Thé Tjong-Khing en Quentin Gréban.

KvK-gewonepost-1200x630px-finaal.png

Affichebeeld KvK2019 © Gerda Dendooven

Programma

14-18u (doorlopend): verzamel met een reispas stukjes van je reisroute doorheen Meer dan duizend nachten:

 • Workshop 'Toveren met papier en schaar' (8+ en ouders)
 • Workshop tekenen met Lize Vanhoof
 • Schilder met het licht van een zaklamp op een muurgroot canvas een tijdelijk kunstwerkje
 • Verzin zeemansverhalen in de zeekast met Sindbad figuurtjes
 • Zoek stukjes verhaal onder het zand van de woestijntafel
 • Laat een henna-tekening op je hand tatoeëren
 • Proef van de oosterse lekkernijen voor jong en oud

14u15 (telkens om het kwartier): voorleesverhalen voor kinderen vanaf 6 jaar

17u30: de winnaars van een boek worden bekend gemaakt (enkel voor kinderen met een reispas)

Praktische info

 • Toegang tot Villa Verbeelding is gratis van 14u tot 18u
 • Een reispas kost € 2. Daarmee kan je deelnemen aan de activiteiten, een knipkunstwerkje maken en tegelijk kans maken op een boek
 • Kom je in aanmerking voor het kansentarief, dan is de reispas gratis
 • Vooraf inschrijven is niet nodig

Nog meer kunst?

Er is nog meer leuks te beleven in Hasselt op Kunstendag voor Kinderen. Wie een stempel verzamelt op twee of meer verschillende locaties, maakt kans op een goodie bag vol leuke kunstspulletjes. Neem zeker eens een kijkje op de volgende locaties: Bibliotheek Hasselt Limburg - vestiging Kuringen, Cultuurcentrum Hasselt, Het Stadsmus, Modemuseum Hasselt, Abdijsite Herkenrode, CIAP en Z33.

Alle activiteiten in Vlaanderen en Brussel vind je op www.kunstendagvoorkinderen.be.