Workshop Luk Duflou

zaterdag 8 juni 2019 (10-18u), 18+

Tijdens deze workshop vertelt Luk Duflou over zijn manier van werken. Daarna ga je zelf aan de slag in het atelier. Na een initiatie in houtsnede leer je zelf afdrukken.

Voorkennis van druktechnieken is niet nodig.

Deze workshop sluit aan bij de tentoonstelling Uit het goede hout. De houtsnede in prentenboeken. De 4 deelnemende illustratoren geven elk een workshop. Meer info en inschrijven:

 

Praktische info

 • Uren: 10u-18u. Middagpauze: 12u30-13u30
 • Prijs: € 80
 • Max. 15 deelnemers
 • Meebrengen:
  • lunch
  • een soeplepel, koffielepel of pannenkoekenspatel
  • andere eigen materialen waarmee je graag werkt. Villa Verbeelding voorziet papier en verschillende tekenmaterialen.

 

Inschrijven

Inschrijven via het online inschrijvingsformulier.

Na inschrijving krijg je op je scherm een automatische bevestiging met de vraag om € 80 te betalen binnen 5 werkdagen via overschrijving naar:

Villa Verbeelding
IBAN: BE46 8334 1604 9636
Mededeling: naam + voornaam deelnemer + naam workshop

Na de betaling krijg je een bevestiging van je inschrijving vanuit het adres reserveren@villaverbeelding.be.

 

Transport en parking

Gratis parking in de buurt van Villa Verbeelding is beperkt. We raden daarom aan om met het openbaar vervoer te komen indien mogelijk. Villa Verbeelding ligt op 5 minuten wandelen van het station van Hasselt.

Kom je met de auto? Dan kan je parkeren

 • op de bovengrondse dagparking P Astrid (Koningin Astridlaan) met 300 plaatsen. Dat is vlakbij Villa Verbeelding. Tussen 9u en 19u betaal je 1 euro per 5 uren parkeren. Tussen 19u 's avonds en 9u 's morgens is het gratis.
 • op straat in de betaalzone stationsomgeving: Koningin Astridlaan, Bampslaan, Passerelstraat, Frans Massystraat, Monseigneur Broekxplein, Stationsplein, Tramstraat, Geraetsstraat en een gedeelte van de Grote Breemstraat. Tussen 9u en 19u betaal je op straat 1 euro voor het eerste uur, 2 euro voor het tweede uur en 3 euro per uur vanaf het derde uur. Dus 1 euro voor 1 uur parkeren, 3 euro voor 2 uur parkeren, 6 euro voor 3 uur parkeren, 9 euro voor 4 uur parkeren, ... Je kan er gratis parkeren na 19 uur en op zondagen, wettelijke feestdagen en 11 juli. Je mag er maximum 10 uur per dag parkeren.

Meer info en andere mogelijkheden op www.hasselt.be/nl/betaald-parkeren.

 

Annulatievoorwaarden

Door in te schrijven ga je akkoord met de annulatievoorwaarden:

 • Als je niet langer kan deelnemen, contacteer altijd eerst Villa Verbeelding via reserveren@villaverbeelding.be. Wij contacteren de volgende persoon op de wachtlijst.
 • Bij elke annulatie rekenen we €15 administratiekosten aan. Als we via de wachtlijst een vervanger vinden, storten we jou de rest van het inschrijvingsgeld terug. Als we geen vervanger vinden, verwittigen we jou en mag je zelf een vervanger zoeken die ons zo snel mogelijk contacteert.
 • Bij annulaties minder dan 10 dagen vooraf is terugbetaling niet meer mogelijk.
 • Villa Verbeelding heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig inschrijvingen of in geval van overmacht (bv. ziekte van de lesgever). In dat geval krijgen de deelnemers hun inschrijvingsgeld volledig terug.

 

Meer over Luk Duflou

Luk Duflou (°1951) studeerde vrije grafiek aan LUCA School of Arts in Gent. Hij kreeg er les van o.a. Raf Coorevits. Na een carrière van 12 stielen gaf hij zelf les aan de jeugdateliers van de academies van Sint-Niklaas en Waasmunster. Van 1982 tot 2016 was hij docent grafiek en illustratie aan Sint Lucas Antwerpen.

Zijn blokboeken Dracula, Taropatch, RinkRank, Sneeuwwitje en Aladdin en de toverlamp zijn sprookjesachtige vertellingen die de poëzie van de dagelijkse werkelijkheid verbeelden. In deze verhalen lees je zijn bewondering voor de 15de-eeuwse grafiek, Suske & Wiske en Mickey Mouse. De hoogdruktechniek (kleuren- en zwart-withoutsneden en lino’s, loden handzetsel, …) geeft aan tekst, prenten en boekvormgeving een heldere harmonie. De boeken verschenen in een beperkte oplage en zijn stuk voor stuk handgemaakt. Het gypsie-sprookje Het trouwe vosje is werk in wording.

De tentoonstelling Uit het goede hout toont de boeken RinkRank, Sneeuwwitje en Aladdin en de toverlamp, gedocumenteerd met tekeningen en voorwerpen. Er is ook een filmpje te zien over de geest van Aladdin en over de techniek die Luk Duflou gebruikt voor zijn kleurenhoutsneden.

Illustraties © Luk Duflou (uit: Aladdin en de toverlamp, Sneeuwwitje)