DIT WAS ZIN IN ZOMER 2022 / Terugblik

Foto: Boumediene Belbachir

We blikken terug op een geslaagde editie van het Zin in Zomerfestival! Ontdek hieronder hoe dat festivalweekend van 26, 27 en 28 augustus in Genk en Hasselt eruit zag.

Festivaldag in Genk
Literatuur

Op vrijdag 26 augustus openden we het festivalweekend met twee jonge auteurs met dubbel bloed die hun debuutroman uitbrachten. De Turks-Vlaamse Tülin Erkan schreef Honingeter. De Marokkaans-Vlaamse Yasmina El Messaoudi schreef Straatkat. Xavier Taveirne ging met hen in gesprek. Muziek was er van zangeres Laïla Amezian, op accordeon begeleid door Tuur Florizoone.

Genk 1.png    Genk 2.png


Festivaldag in Hasselt
Illustratie

Zaterdag 27 augustus stond helemaal in het teken van illustratie met een reeks lezingen door topillustratoren Gerda Dendooven, Jacques & Lise, Charlotte Dematons en Kitty Crowther. Voor families met kinderen was er een muzikale vertelling rond Astrid Lindgren met allerlei leuke activiteiten daarrond. Workshops, een tekenbattle, live illustreren en een illustratorenmarktje zorgden voor een gezellige sfeer. De festivaldag werd feestelijk afgesloten met een spannende apotheose waar twee illustratorenduo's het tegen elkaar opnamen.

3_18.png    5_5.png

4_14.png    6_1.png


Festivaldag in Genk
Literatuur

Zondag 28 augustus sloot Els Beerten het festival af met een voorstelling rond haar langverwachte nieuwe boek De rest van ons levenPhara de Aguirre ging met Els in gesprek. Mezzosopraan Britt Truyts zorgde samen met harpiste Marjolijn Vernimmen voor de ideale soundtrack.

8_0.png    7_1.png

Foto's: Boumediene Belbachir

Check zininzomer.be voor meer info. Tot volgend jaar!