Masterclass Geertje Aalders

© Geertje Aalders

Zaterdag 29 februari 2020 (10-18u), 18+

Kijk je ook vol bewondering naar het papiersnijwerk van Geertje Aalders? Leer zelf de kneepjes van het vak tijdens een unieke masterclass bij Villa Verbeelding. Geertje voorziet de deelnemers van papier, inspiratie, tips en tricks voor het illustreren met een schaar en mesje.

Deze workshop sluit aan bij de tentoonstelling Meer dan duizend nachten. Oosterse sprookjes in prentenboeken. Drie van de vijf deelnemende illustratoren geven een masterclass:

  Praktische info

  • Van 10u-18u, middagpauze: 12u30-13u30
  • Prijs: € 80 (€ 60 op vertoon van studentenkaart)
  • Max. 18 deelnemers
  • Meebrengen:
   • lunch
   • Villa Verbeelding voorziet papier en mesjes. Je brengt zelf een schaar mee.

  Inschrijven

  Inschrijven via het online inschrijvingsformulier.

  Na inschrijving krijg je op je scherm een automatische bevestiging met de vraag om het bedrag te betalen binnen 5 werkdagen via overschrijving naar:

  Villa Verbeelding
  IBAN: BE46 8334 1604 9636
  Mededeling: naam + voornaam deelnemer + naam workshop

  Na de betaling krijg je een bevestiging van je inschrijving vanuit het adres reserveren@villaverbeelding.be.

  Transport en parking

  Gratis parking in de buurt van Villa Verbeelding is beperkt. We raden daarom aan om met het openbaar vervoer te komen indien mogelijk. Villa Verbeelding ligt op 5 minuten wandelen van het station van Hasselt.

  Kom je met de auto? Dan kan je parkeren

  • op de bovengrondse dagparking P Astrid (Koningin Astridlaan) met 300 plaatsen. Dat is vlakbij Villa Verbeelding. Tussen 9u en 19u betaal je 1 euro per 5 uren parkeren. Tussen 19u 's avonds en 9u 's morgens is het gratis.
  • op straat in de betaalzone stationsomgeving: Koningin Astridlaan, Bampslaan, Passerelstraat, Frans Massystraat, Monseigneur Broekxplein, Stationsplein, Tramstraat, Geraetsstraat en een gedeelte van de Grote Breemstraat. Tussen 9u en 19u betaal je op straat 1 euro voor het eerste uur, 2 euro voor het tweede uur en 3 euro per uur vanaf het derde uur. Dus 1 euro voor 1 uur parkeren, 3 euro voor 2 uur parkeren, 6 euro voor 3 uur parkeren, 9 euro voor 4 uur parkeren, ... Je kan er gratis parkeren na 19 uur en op zondagen, wettelijke feestdagen en 11 juli. Je mag er maximum 10 uur per dag parkeren.

  Meer info en andere mogelijkheden op www.hasselt.be/nl/betaald-parkeren.

  Annulatievoorwaarden

  Door in te schrijven ga je akkoord met de annulatievoorwaarden:

  • Als je niet langer kan deelnemen, contacteer altijd eerst Villa Verbeelding via reserveren@villaverbeelding.be. Wij contacteren de volgende persoon op de wachtlijst.
  • Bij elke annulatie rekenen we €15 administratiekosten aan. Als we via de wachtlijst een vervanger vinden, storten we jou de rest van het inschrijvingsgeld terug. Als we geen vervanger vinden, verwittigen we jou en mag je zelf een vervanger zoeken die ons zo snel mogelijk contacteert.
  • Bij annulaties minder dan 10 dagen vooraf is terugbetaling niet meer mogelijk.
  • Villa Verbeelding heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig inschrijvingen of in geval van overmacht (bv. ziekte van de lesgever). In dat geval krijgen de deelnemers hun inschrijvingsgeld volledig terug.

  Meer over Geertje Aalders

  Geertje is één van de autoriteiten op het gebied van moderne knipkunst in Nederland. Ze kreeg de kans verschillende boeken te illustreren met haar 'papercut art'. Geertje schildert en tekent en maakt pentekeningen van insecten en dierenkeutels. De natuur is haar grote inspiratiebron. Ze verzamelt dode torretjes en platgereden kikkers, en maakt foto’s van planten, dieren en oude bomen. Inspiratie opdoen om met al haar aandacht mooie kunst te maken, is steevast deel van Geertjes creatieproces.

  De tentoonstelling Meer dan duizend nachten toont illustraties uit het boek Arabische sprookjes van Rodaan Al Galidi. Alle beelden in het boek heeft Geertje gemaakt met een mesje, een schaartje en veel gekleurd papier.