Masterclass Martijn van der Linden

© Martijn van der Linden

Zaterdag 9 november 2019 (10-18u), 18+

Tijdens deze dag ga je samen met illustrator Martijn van der Linden aan de slag met diverse technieken. Je onderzoekt welke stijl en techniek bij je past en experimenteert met acrylverf. Deze workshop sluit aan bij de tentoonstelling Meer dan duizend nachten. Oosterse sprookjes in prentenboeken. Drie van de vijf deelnemende illustratoren geven een masterclass:

Praktische info

 • Uren: 10u-18u. Middagpauze: 12u30-13u30
 • Prijs: € 80 (€ 60 op vertoon van studentenkaart)
 • Max. 18 deelnemers
 • Meebrengen:
  • lunch
  • kleding die tegen een streepje verf kan

Inschrijven

Inschrijven via het online inschrijvingsformulier.

Na inschrijving krijg je op je scherm een automatische bevestiging met de vraag om het bedrag te betalen binnen 5 werkdagen via overschrijving naar:

Villa Verbeelding
IBAN: BE46 8334 1604 9636
Mededeling: naam + voornaam deelnemer + naam workshop

Na de betaling krijg je een bevestiging van je inschrijving vanuit het adres reserveren@villaverbeelding.be.

Transport en parking

Gratis parking in de buurt van Villa Verbeelding is beperkt. We raden daarom aan om met het openbaar vervoer te komen indien mogelijk. Villa Verbeelding ligt op 5 minuten wandelen van het station van Hasselt.

Kom je met de auto? Dan kan je parkeren

 • op de bovengrondse dagparking P Astrid (Koningin Astridlaan) met 300 plaatsen. Dat is vlakbij Villa Verbeelding. Tussen 9u en 19u betaal je 1 euro per 5 uren parkeren. Tussen 19u 's avonds en 9u 's morgens is het gratis.
 • op straat in de betaalzone stationsomgeving: Koningin Astridlaan, Bampslaan, Passerelstraat, Frans Massystraat, Monseigneur Broekxplein, Stationsplein, Tramstraat, Geraetsstraat en een gedeelte van de Grote Breemstraat. Tussen 9u en 19u betaal je op straat 1 euro voor het eerste uur, 2 euro voor het tweede uur en 3 euro per uur vanaf het derde uur. Dus 1 euro voor 1 uur parkeren, 3 euro voor 2 uur parkeren, 6 euro voor 3 uur parkeren, 9 euro voor 4 uur parkeren, ... Je kan er gratis parkeren na 19 uur en op zondagen, wettelijke feestdagen en 11 juli. Je mag er maximum 10 uur per dag parkeren.

Meer info en andere mogelijkheden op www.hasselt.be/nl/betaald-parkeren.

Annulatievoorwaarden

Door in te schrijven ga je akkoord met de annulatievoorwaarden:

 • Als je niet langer kan deelnemen, contacteer altijd eerst Villa Verbeelding via reserveren@villaverbeelding.be. Wij contacteren de volgende persoon op de wachtlijst.
 • Bij elke annulatie rekenen we €15 administratiekosten aan. Als we via de wachtlijst een vervanger vinden, storten we jou de rest van het inschrijvingsgeld terug. Als we geen vervanger vinden, verwittigen we jou en mag je zelf een vervanger zoeken die ons zo snel mogelijk contacteert.
 • Bij annulaties minder dan 10 dagen vooraf is terugbetaling niet meer mogelijk.
 • Villa Verbeelding heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig inschrijvingen of in geval van overmacht (bv. ziekte van de lesgever). In dat geval krijgen de deelnemers hun inschrijvingsgeld volledig terug.

Meer over Martijn van der Linden

Martijn van der Linden (1979) is een Nederlandse illustrator van kinderboeken. Zijn werk verschijnt in meer dan twaalf landen en won verschillende prijzen, waaronder in 2016 de Woutertje Pieterse prijs voor het boek dat hij maakte met schrijver Edward van de Vendel: Stem op de okapi. Het boek Tangramkat werd in 2017 bekroond met een Gouden Penseel en een Zilveren Griffel en werd gekozen tot een van de best verzorgde boeken van 2016.

Met zijn vrouw - kinderboekenschrijfster Maranke Rinck, maakt Martijn sinds 2004 prentenboeken zoals Het prinsenkind, Ik voel een voet! Memorykonijn, Tangramkat en Knikkeruil. Martijn heeft een atelier aan zijn huis in Rotterdam, waar hij woont met Maranke en hun drie kinderen.

De tentoonstelling Meer dan duizend nachten toont illustraties uit het boek 20 Parels.Verhalen uit duizend-en-een-nacht van Ed Franck. De prenten in dit boek zijn een combinatie van schilderwerk en collage.

Illustraties: Martijn van der Linden