NIGHT@THEMUSEUM / Villa Verbeelding

Donderdagavond is museumavond! Deze zomer blijven de deuren de Hasseltse musea op donderdagavond wat langer open. In Villa Verbeelding valt er ook heel wat te beleven. Voor de workshops, live illustratie en het familieaanbod blijf je graag in eigen land, toch? Plan je bezoek op voorhand en reserveer je plekje.

Augustus

13/8

Bezoek museum: 18u00 - 22u00
Live illustreren: 19u00 - 21u00

Bezoek de tentoonstelling Diep in het bos en ontdek hoe illustratoren inspiratie halen uit dit stukje natuur. Laat je favoriete boom vereeuwigen door Jan De Kinder. Hij illustreert live jouw lievelingsplekje in de natuur. In dit filmpje toont hij alvast hoe hij een boom schetst.

20/8

Museumavond: 18u00 - 22u00

27/8

Gezinsavond: 18u00 - 22u00
Workshop: 18u00 - 20u00

Op deze gezinsavond staat het avontuurlijk parcours in de kijker. In het atelier kan je je inschrijven voor de workshop Het bos van je dromen (€ 5 inclusief toegang). In deze workshop laat je je inspireren door de illustratoren in de tentoonstelling. Je gaat zelf aan de slag met verschillende technieken om jouw unieke bos te creëren. Op het einde verstop je er een geheime boodschap in!


‘Night@themuseum’ is gratis voor Hasselaren, met de bon uit de zomereditie van UitinHasselt. Anders betaal je de voor jou geldende toegangsprijs. Let wel op, want online reserveren is steeds verplicht. Reserveer hier alvast je plekje.

Bekijk ook zeker het programma van de andere musea: Het Stadsmus, Modemuseum Hasselt en Jenevermuseum.

Beelden uit tentoonstelling Diep in het bos
Jan De Kinder (r.) / Portretfoto Jan De Kinder © Foto Bollen, HLN.be