OPROEP / Biënnale van Bratislava

Op 15 oktober 2021 opent de 28ste editie van de Biënnale van Bratislava (Slovakije). Ben je illustrator en wil je je werk tonen? Lees dan zeker verder.

Deze internationale illustratorententoonstelling is van 15 oktober 2021 tot 9 januari 2022 te zien in Bibiana, het Internationale Huis voor Kunst voor Kinderen in Bratislava.

Tijdens de Biënnale wordt de prestigieuze Grote Prijs BIB (ter waarde van $ 3.000) uitgereikt, samen met 5 Gouden Appels en 5 Medailles voor de beste illustraties uit de tentoonstelling.

In samenwerking met IBBY-Vlaanderen organiseert Villa Verbeelding voor de 2de keer de selectie van 10 illustratoren voor de Biënnale. Villa Verbeelding zal de werken bij hun terugkeer in Hasselt bovendien tonen in een speciale tijdelijke tentoonstelling.

Wil je graag meedingen naar een plaats in deze prestigieuze tentoonstelling?
Stuur dan je kandidatuur naar:

Villa Verbeelding
p/a Frans Massystraat 13, 3500 Hasselt

 

Selectiecriteria

  • De kandidaturen moeten ten laatste op 20 maart 2021 bij Villa Verbeelding aankomen.
  • Je stelt zelf je werk voor waarmee je wil meedingen naar de selectie. Hou rekening met de beschikbaarheid van je originelen (begin mei 2021 – begin juli 2022).
  • Je mag alleen illustraties uit gepubliceerd werk indienen.
  • Per illustrator gaan er maximum 10 illustraties uit maximum 2 boeken naar Bratislava. Je stelt dus zelf een selectie van maximum 10 illustraties samen, waarmee je wil deelnemen.
  • Wie voor het eerst deelneemt, mag prenten kiezen uit werk van de afgelopen vijf jaar. Illustratoren van wie het werk al eerder tentoongesteld werd in Bratislava moeten een selectie maken uit werk dat na 1 januari 2019 verschenen is.
  • Bij het aanmelden voor de selectie stuur je boeken of prints mee. Je geeft een nauwkeurige omschrijving van de illustraties die je wil laten meedingen, met name waar deze illustraties zich in het boek bevinden en de afmetingen van het origineel. De boeken en prints worden niet teruggestuurd. Er wordt geen correspondentie gevoerd over de beslissing van de jury.
     

Selectieprocedure

Een selectiecommissie van deskundigen nomineert 10 illustratoren.

In de tweede helft van april maken we de selectie voor de Vlaamse inzendingen bekend. We vragen dan aan de geselecteerde illustratoren om de technische gegevens in te vullen op een deelnameformulier.

De originele illustraties, samen met de boeken waarin ze verschenen zijn, moeten ten laatste op 7 mei 2021 bij Villa Verbeelding afgeleverd worden.

Villa Verbeelding zorgt dan voor de verzekering en verzending van de originelen en de boeken naar Bratislava per koerier.

Vanaf de aankomst in Bibiana is de organisatie daar verantwoordelijk voor de werken. Bibiana verbindt zich ertoe de illustraties terug te sturen tussen februari en april 2022.

Villa Verbeelding toont de geselecteerde werken in een tijdelijke tentoonstelling in mei/juni 2022. Begin juli 2022 kunnen de werken weer afgehaald worden in Villa Verbeelding.
 

Meer info?

Download hier de selectievoorwaarden- en procedure.

Lees meer over de Biënnale.

Deelnemen betekent dat je het reglement van de Biënnale erkent.

Vragen? Stuur een mailtje naar info@villaverbeelding.be.