Meer dan duizend nachten

van

06 oktober 2019

tot

18 april 2020

© Annemarie van Haeringen

6 oktober 2019 t/m 18 april 2020

Sprookjes zijn van overal: van iedereen en voor iedereen. En verhalen vertellen kan je leven redden. Dat bewijst Sheherazade met haar spannende verhalen wel duizend-en-een nachten lang.

In een sfeervolle tent met kussens komen deze oosterse vertellingen tot leven. De verhalen op zich zijn al echte parels. En ze gaan nóg meer glanzen dankzij de betoverende prenten van Annemarie van Haeringen, Martijn van der Linden en Geertje Aalders.

 

Noteer alvast deze activiteiten i.s.m. Vormingplus Limburg.

  • Oriëntalisme in de kunst - lezing door Alejandro Chavez Saenz - dinsdag 26 november 2019 - 19u30-21u30

    We bespreken het oriëntalisme, een kunststroming uit de 19de eeuw toen intellectuelen en kunstenaars hun inspiratie haalden in het Oosten: het land van de farao’s, Perzen, ‘duizend-en-een-nacht’… Het gaat over het onbekende en mysterieuze Oosten, dat in het Westen soms gebukt gaat onder stereotypen. We belichten dit onderwerp aan de hand van enkele kunstenaars die ons via hun kunst meenemen op een fabelachtige reis naar het Oosten.
     
  • Arabische invloed in de westerse cultuur - lezing door Alejandro Chavez Saenz - dinsdag 10 maart 2020 - 19u30-21u30

    De Arabische invloed is heel belangrijk geweest voor onze westerse cultuur. In deze lezing verkennen wij de invloed van de Arabische cultuur in onze samenleving. Wist u dat woorden zoals suiker, mokka, jasmijn een Arabisch oorsprong hebben? En dat de kop koffie, de meest gedronken warme drank van België, een Oosterse oorsprong heeft? De huidige migratie, de politieke -en economische betrekkingen maken dit onderwerp heel actueel.

Meer info volgt...