KUNSTENDAG VOOR KINDEREN / Diep in het bos

© Boumediene Belbachir
Ga zondag 15 november op pad met een zigzagboekje, laat je favoriete boom tekenen en luister naar spannende verhalen. Op Kunstendag voor Kinderen verveel je je geen moment in Villa Verbeelding!
 

Programma

De tentoonstelling Diep in het bos. Het bos in prentenboeken neemt je mee naar de natuur in het werk van vijf hedendaagse tekentalenten: Carll Cneut, Maria Dek, Jan De Kinder, Anne Brouillard en Tom Schamp.
 
Bewonder de levensgrote bomen uit de boeken van deze illustratoren. Steek zelf de handen uit de mouwen tijdens de mini-workshop waar je een bijzondere boom maakt en plant in de boomtafel.

Illustrator Benjamin Leroy komt op verzoek tekenen. Beschrijf jouw lievelingsplek in de natuur en laat deze vereeuwigen. Daarna neem je deze unieke illustratie mee naar huis!
 
Schrijver Stefan Boonen nodigt je dan weer uit in de wereld van zijn personages en vertelt verhalen waarbij je op het puntje van je stoel zal zitten.
 
Verder ontdek je de tentoonstelling via een avontuurlijk familieparcours dat geschikt is voor kinderen van 5 tot 12 jaar. In een 'zigzagboekje' ontplooit zich een pad van bomen en opdrachten waarmee je met de hele familie aan de slag kan.
 
 

Praktisch

We houden rekening met de geldende coronamaatregelen en zorgen ervoor dat je bezoek veilig kan verlopen. Er zijn twee tijdsblokken voorzien met een beperkt aantal bezoekers: van 13u30 - 15u30 en 16u00 - 18u00. Een bezoek duurt twee uur. Je kan online je tickets reserveren en betalen. Tot dan!
 

Boek nu