MASTERCLASS / Ludwig Volbeda (LAATSTE PLEK!)

Illustratie: Ludwig Volbeda


Praktische info

Datum: Zaterdag 10 december 2022, 10u00-12u30 en 13u30-18u00

Locatie: Villa Verbeelding, Bampslaan 35, 3500 Hasselt

Prijs: € 90 + € 5,40 bookingsfee (6%)

Max. aantal deelnemers: 20

Inschrijven en betalen: online via deze link

Boek nu
 

Bio

Ludwig Volbeda (°1990, Oosterhout) studeerde in 2011 af aan de kunstenacademie in Breda en woont en werkt nu in de Nederlandse hoofdstad. Hij is gefascineerd door kaarten, woestijnen, machines en wetenschap, maar bij zijn illustraties moet je er toch vooral op letten dat je niet verdwaalt in zijn gedetailleerde, bizarre fantasiewereld.

Volbeda maakte in 2016 zijn debuut met Hoe Tortot zijn vissenhart verloor, een samenwerking met schrijver Benny Lindelauf. Samen met Ted van Lieshout creëerde hij De vogels, met Floortje Zwigtman maakte hij Fabeldieren. Ludwig schreef al verschillende prijzen op zijn naam: de Gouden Lijst, Zilveren en Gouden Penseel en de Grand Prix van de Biënnale van Bratislava. Voor zijn laatste boek Hele verhalen voor een halve soldaat werkte hij opnieuw samen met Benny Lindelauf. Hiervoor kregen ze vorig jaar de Woutertje Pieterse Prijs (beste Nederlandstalige kinderboek), de Zilveren Penseel én Zilveren Griffel.

Meer weten?

1_19.png   

Foto: Prins de Vos

Programma masterclass Ludwig Volbeda

"In deze workshop gaan we aan de slag met onze verbeelding. De vraag die aan de basis staat: Hoe kom je op ideeën? We gaan improviseren op papier en letten daarbij extra op de combinatie van tekst en beeld. Verder duiken we in het laboratorium van elke illustrator: het schetsboek.

Deze workshop gaat over het onderzoeken van de persoonseigen fascinaties, het genereren van veel kleine ideeën, variëren op thema's en het maken van korte (beeld-)verhaaltjes. We kijken naar hoe het bijhouden van een schetsboek kan helpen bij het vinden en vastleggen van ideeën die anders aan ons voorbij zouden gaan. Je hebt geen voorkennis nodig. Als je een schetsboek bijhoudt, neem dit zeker mee." - Ludwig Volbeda

2_21.png     3_21.png

Illustraties: Ludwig Volbeda
 

Benodigdheden

  • Materiaal naar keuze
  • Neem alle materiaal mee waar je goed mee kan denken, ideeën kan opzetten en deze ook laten zien
  • Als je dit hebt: persoonlijk tekenmateriaal, vb. etui met lievelingspennetjes

LV1.jpg    LV3.jpg

Illustraties: Ludwig Volbeda

Praktisch

Villa Verbeelding voorziet water, koffie, thee en koekjes.

Hoe geraak je er?

We raden je aan om het openbaar vervoer te gebruiken. Villa Verbeelding ligt op 2 minuten wandelen van het station van Hasselt. Kom je toch met de auto? Meer info over parkeren vind je hier.
 

Annuleringsvoorwaarden

Door in te schrijven ga je akkoord met de annuleringsvoorwaarden.

Als je niet langer kan deelnemen, contacteer altijd eerst Villa Verbeelding via reserveren@villaverbeelding.be. Wij contacteren de volgende persoon op een eventuele wachtlijst.

Bij elke annulatie rekenen we € 20 administratiekosten aan. Als we via de wachtlijst een vervanger vinden, storten we jou de rest van het inschrijvingsgeld terug. Als we geen vervanger vinden, verwittigen we jou en mag je zelf een vervanger zoeken die ons zo snel mogelijk contacteert. Bij annulaties minder dan 1 maand vooraf is terugbetaling niet meer mogelijk.

Villa Verbeelding heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig inschrijvingen (minder dan 10) en in geval van overmacht (bv. ziekte van de lesgever of door overheden opgelegde coronamaatregelen).

Villa Verbeelding probeert in geval van annulering door overmacht eerst een alternatieve datum te zoeken. Als dat niet lukt, of als jij op de nieuwe voorgestelde datum niet kan deelnemen, dan krijg je je geld teruggestort (exclusief de boekingskosten).