MASTERCLASS / Mattias De Leeuw (VOLZET)

Illustratie: Mattias De Leeuw, Gered!, Lannoo

Update: Deze workshop is volzet. Wil je een plekje op de wachtlijst? Stuur een mailtje naar reserveren@villaverbeelding.be.
 

Praktische info

Datum: Zaterdag 16 december 2023

Uren: 10u00-18u00 (deuren gaan open vanaf 9u45)

Locatie: Villa Verbeelding, Bampslaan 35, 3500 Hasselt

Prijs: € 90 + € 5,40 bookingsfee (6%)

Max. aantal deelnemers: 20

Leeftijd: 18+

Inschrijven en betalen: online via deze link

Boek nu
 

Bio

Mattias De Leeuw (1989) volgde illustratieve vormgeving aan Sint Lucas Antwerpen. In 2011 studeerde hij af met het woordeloze prentenboek De steltenloper. Sindsdien werkt hij als freelance illustrator voor magazines, kranten en uitgeverijen. Daarnaast maakt hij ook decors voor jeugdtheater. Mattias ontving al meerdere prijzen voor zijn werk, o.a. de Boekenpluim (boek.be) en het Gulden Palet (CPNB).

In 2018 startte hij met de Tekenfabriek, een atelier waar hij samen met collega's workshops en cursussen organiseert.

Zijn tekeningen karakteriseren zich door spontane verftoetsen die hij combineert met zwierige lijnen. Zijn prenten zitten vol details en kleine verhalen die zowel jong als oud aanspreken.
 

Expo De zee!_0.png   

Illustraties Mattias De Leeuw in expo De zee! De zee!  Foto: Boumediene Belbachir


Programma masterclass Mattias De Leeuw
Woordeloos beeldverhaal

Geen vooropleiding nodig

Mattias De Leeuw: "We ontwikkelen een eigen woordeloos beeldverhaal. We starten met het schetsen van een personage, een setting en andere bijpassende beeldelementen. Daarna ontwikkelen we rond deze elementen een verhaal. De focus ligt voornamelijk op het uittekenen van een verhaallijn en storyboard. De laatste uren van de dag worden gewijd aan het bepalen van het juiste kleurenpalet, de techniek en uitwerking van het verhaal."
 

"In de tekstloze boeken die ik graag maak, moet je de lezers meepakken en hen een duidelijk verhaal bieden."

"Vermiljoen is mijn lievelingskleur. Dat levendige, energieke rood is al van kindsbeen mijn favoriet. Het sluipt ook in mijn boeken."

- Interview met Iedereen Leest - In het atelier van Mattias De Leeuw


Benodigdheden

  • Schetspapier en papier
  • Potloden
  • Materialen waar je graag mee werkt


Meer weten?


Drankjes en lunch

Villa Verbeelding voorziet water, koffie, thee en koekjes. Op wandelafstand is er een een broodjeszaak en supermarkt. Lunchpauze is tussen 12u30-13u30.


Hoe geraak je er?

We raden je aan om het openbaar vervoer te gebruiken. Villa Verbeelding ligt op 2 minuten wandelen van het station van Hasselt. Kom je toch met de auto? Meer info over parkeren vind je hier.
 

Annuleringsvoorwaarden

Door in te schrijven ga je akkoord met de annuleringsvoorwaarden.

Als je niet langer kan deelnemen, contacteer altijd eerst Villa Verbeelding via reserveren@villaverbeelding.be.

Bij elke annulatie rekenen we € 20 administratiekosten aan. Als we via de wachtlijst een vervanger vinden, storten we jou de rest van het inschrijvingsgeld terug. Als we geen vervanger vinden, verwittigen we jou en mag je zelf een vervanger zoeken die ons zo snel mogelijk contacteert. Bij annulaties minder dan 1 maand vooraf is terugbetaling niet meer mogelijk.

Villa Verbeelding heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig inschrijvingen (minder dan 10) en in geval van overmacht (bv. ziekte van de lesgever).

Villa Verbeelding probeert in geval van annulering door overmacht eerst een alternatieve datum te zoeken. Als dat niet lukt, of als jij op de nieuwe voorgestelde datum niet kan deelnemen, dan krijg je je geld teruggestort (exclusief de boekingskosten).