PAASVAKANTIE / Wolvenblad en workshops

Illustratie: Jan De Kinder

Zin in een creatieve Paasvakantie? Dan ben je bij Villa Verbeelding aan het juiste adres. Volg het spoor van de wolf met een wolvenblad én de leukste workshops. Tijdens de schoolvakanties kan het druk worden, we raden aan om je ticket op voorhand te kopen via de groene Boek nu-knop. Tijdens de Paasvakantie zijn we uitzonderlijk ook op dinsdag open.

In deze expo ontmoet je de wolf in beeld én levensecht! Volg met het wolvenblad het spoor van de wolf en vind het vlijmscherpe puzzelwoord. Bewonder wolf Sasha en de wolventafel en leer dit dier van kop tot staart kennen. In de wolvenwand ontdek je kijkkastjes met een wolvenschedel en ...  wolvendrol! Nestel je in de wolvenstoel en luister naar het verhaal over de wolf Maïté. In het atelier steek je de handen uit de mouwen met vele workshops.

Wolvenstoel_0.png    Grote Kamer_0.png

Foto's: Boumediene Belbachir


Workshop Grote Boze Bange Wolf met illustrator Jan De Kinder

Wanneer: Woensdag 5 april 2023, 10u00-12u00 en 14u30-16u00
Leeftijd: Vanaf 6 jaar. (Groot)ouders mogen deelnemen, maar kopen ook een ticket.
Prijs: 5 euro (standaardtarief), 1 euro (kansentarief), deze prijs is exclusief toegang museum.
Inschrijven: Boek snel je ticket: workshop 10u00-12u00 of workshop 14u30-16u00. Duid eerst je toegangsticket aan, dan kan je het ticket voor de workshop selecteren. De plaatsen zijn beperkt.

Schrijver-illustrator Jan De Kinder jongleert met koffie, houtskool en gum en maakt tekeningen op grote vellen papier. Vervolgens opent hij de kamishibai en vertelt het verhaal van de Grote Boze Wolf die bang is in het donker.

Daarna neemt hij je mee in zijn tekenwereld en je ontdekt nieuwe tekenmaterialen- en technieken zoals stempels, sjablonen, monotype, kleefletters en collage. Je laat je fantasie de vrije loop en je tekent en verzint een verhaal over een wolf om nooit meer te vergeten.
 

Jan De Kinder_0.png    Jan De Kinder_1.png

Foto en illustratie: Jan De Kinder
 

Workshops Wolvenmaskers maken

Laat je inspireren door de vele wolven in de expo! In het atelier helpen stagiaires Angelica en Nikee je met het maken van je eigen wolvenmasker.

Wanneer: Dinsdag 4, vrijdag 7, woensdag 12, donderdag 13 en vrijdag 14 april
Leeftijd: 4-12 jaar, ouders mogen meedoen
Prijs: Gratis. Je koopt enkel een toegangsticket voor het museum.
Inschrijven: Niet nodig, je kan vrij in- en uitlopen. De workshop duurt 30 minuten. De laatste sessie start om 16u15.
 

    Atelier_2.png      Wolvenmaskers.png

Foto's: Boumediene Belbachir