Op een dag, misschien... De wereld van Mélanie Rutten

van

19 juni 2019

tot

14 september 2019
© Mélanie Rutten
 
19 juni 2019 t/m 14 september 2019
 
Een kampvuur bij het meer, de ondergaande zon, nachtelijke avonturen. De boeken van Mélanie Rutten baden in een mysterieuze sfeer, waarin de personages leven op het ritme van de seizoenen, in harmonie met de natuur.
 
Mitsu, Öko, Nour, Baba, Ploc, … gaan samen op weg door het leven, soms bang om alleen te zijn of te verdwalen. Schaduwen en twijfels kruisen hun pad, maar altijd weer overwint de vriendschap!
 
In het kleurrijke universum van illustrator Mélanie Rutten is het heerlijk dwalen. Ga met natuurwezens op pad door hun wereld van spel, dans en dromen. Je experimenteert met kleuren, vormen en woorden. Wat ontdek je onder de reuzegrote tafel?
 
Deze tentoonstelling is een productie van Mélanie Rutten en het cultuurcentrum van Luik 'Les Chiroux'. Villa Verbeelding in Hasselt is de enige locatie in Vlaanderen. Ook het zelfportret dat Mélanie Rutten maakte op vraag van Villa Verbeelding is te zien in de tentoonstelling.
 


Bezoeken, workshops en activiteiten

De tentoonstelling staat open voor individuele bezoekers, gezinnen en groepen. Mélanie Rutten bedacht een doeboekje voor iedereen vanaf 5 jaar. Ga ermee op pad doorheen haar mysterieuze wereld!

Groepen met gids combineren hun bezoek met een creatieve workshop. Het doeboekje van Mélanie zet je aan het denken over nieuwe figuren en verhalen. Je geeft ze vorm met waterverf, ecoline, bister, ...

Tijdens de Zin in Zomerclub is er op woensdag 7 augustus een workshop voor kinderen (6-12 jaar) die aansluit bij de tentoonstelling. Mélanie Rutten is ook te gast tijdens het festival Zin in Zomer op zondag 25 augustus in Hasselt.

 

Formes 30 © Mélanie Rutten    Formes 28 © Mélanie Rutten    Formes 25 © Mélanie Rutten

Illustraties © Mélanie Rutten

 

 

Een tentoonstelling ontwikkeld door Mélanie Rutten en CC Les Chiroux (Luik). Met steun van de Pôle Jeune Public van de CCR / Luik en van de centrale bibliotheek van de provincie Luik.

CCR /Liège    Liège Province culture    Logo CC Chiroux   Logo Fédération Wallonie-Bruxelles    Logo Les ateliers du texte et de l'image