FESTIVAL / Zin in Zomer

Illustratie: Carll Cneut

Na de light versie in 2020 gaat het fijnste festival met literatuur en illustratie opnieuw voor een volwaardige editie dit jaar. In maar liefst vier Limburgse steden! Bilzen heeft de Zin in Zomermicrobe ook te pakken en biedt naast Sint-Truiden, Genk en Hasselt een verrassend zomerprogramma aan.

Festivalweekend

Het feestelijke weekend duurt van 26 tot 29 augustus in Sint-Truiden, Genk, Hasselt en Bilzen. In de Limburgse hoofdstad krijgt de festivalganger een stevig programma voorgeschoteld. Er zijn voorstellingen, workshops en lezingen van topillustratoren en -auteurs als Carll Cneut, Edward van de Vendel, Rébecca Dautremer, Peter Van den Ende en Brecht Evens. Ontdek het volledige programma en koop je tickets op zininzomer.be

Een hele zomer lang

Net zoals vorige zomer kan je niet enkel genieten van een goedgevuld festivalweekend, maar ook van activiteiten tijdens de héle zomer. In Hasselt staat illustratie centraal met in de tentoonstellingen We kunnen eender waarheen (Brecht Evens), Van muizen en mensen (Rébecca Dautremer) en  Zwerveling (Peter Van den Ende). Ook De Illustratiekamer en De Illustratieroute zijn tijdens deze zomermaanden een ideale activiteit om vakantie in eigen land te beleven!

Zin in Zomer 2021 is een organisatie van Villa Verbeelding in Hasselt met de bibliotheken van Bilzen, Genk, Hasselt en Sint-Truiden, cultuurcentrum De Bogaard in Sint-Truiden, cultuurcentrum De Kimpel in Bilzen en cultuurcentrum Hasselt. In samenwerking met C-mine en het Emile Van Dorenmuseum in Genk en museum De Mindere in Sint-Truiden. Met de steun van Literatuur Vlaanderen en de steden Bilzen, Genk, Hasselt en Sint-Truiden.