ZIN IN ZOMER / Festivalweekend

Illustratie: Jacques & Lise

Zin in Zomer is het fijnste festival voor literatuur en illustratie! Ontdek hieronder wat er te beleven valt tijdens het feestelijke festivalweekend van 26, 27 en 28 augustus in Genk en Hasselt.
 

Festivaldag in Genk
Literatuur

Op vrijdag 26 augustus openen we het festivalweekend met twee jonge auteurs met dubbel bloed die hun debuutroman uitbrachten. De Turks-Vlaamse Tülin Erkan schreef Honingeter. De Marokkaans-Vlaamse Yasmina El Messaoudi schreef Straatkat. Beiden worstelen ze met de zoektocht naar een thuis. Xavier Taveirne gaat met hen in gesprek. Muziek is er van zangeres Laïla Amezian, op accordeon begeleid door Tuur Florizoone.
 

Festivaldag in Hasselt
Hasselt

Zaterdag 27 augustus staat helemaal in het teken van illustratie met een reeks lezingen door topillustratoren Fatinha Ramos, Jacques & Lise, Charlotte Dematons en Kitty Crowther. Voor families met kinderen is er een muzikale vertelling rond Astrid Lindgren met allerlei leuke activiteiten daarrond. En verder workshops, een tekenbattle, live illustreren, een illustratorenmarktje en nog meer. Gegarandeerd een leuke namiddag voor alle leeftijden.


Festivaldag in Genk
Literatuur

Zondag 28 augustus sluit Els Beerten het festival af met een voorstelling rond haar langverwachte nieuwe boek De rest van ons levenPhara de Aguirre gaat met Els in gesprek. Mezzosopraan Britt Truyts zorgt samen met harpiste Marjolijn Vernimmen voor de ideale soundtrack. Eerder op de dag kan je met Els op wandel door de tuinwijken van Winterslag. En voor de jongste bezoekers is er o.a. een workshop met Frank Daenen rond Leesje & Wurm.

Check zininzomer.be voor het volledige programma en tickets. Kan je niet wachten tot eind augustus? Ontdek hier het programma van de hele zomer lang.
 

ZIZ22 - Affichebeeld © Jacques & Lise.png


Zin in Zomer 2022 is een organisatie van Villa Verbeelding in Hasselt met Bibliotheek Hasselt Limburg en Bibliotheek Genk i.s.m. C-mine Genk en cultuurcentrum Hasselt. Met de steun van Literatuur Vlaanderen en de steden Genk en Hasselt.