TENTOONSTELLING / Brecht Evens

van

12 juni 2021

tot

16 januari 2022
© Boumediene Belbachir

Hasselt wordt voor even het mekka voor liefhebbers van illustratie. De expo van Brecht Evens We kunnen eender waarheen in Villa Verbeelding brengt deze internationale naam terug naar zijn thuisstad.

Illustrator en striptekenaar Brecht Evens (Hasselt, °1986) studeerde illustratie aan Sint-Lucas in Gent. Zijn grote doorbraak kwam er in 2009 met Ergens waar je niet wil zijn. Sindsdien veroverde hij met zijn werk niet alleen grote prijzen, maar ook het hart van het publiek. Deze dubbelexpo is zijn eerste solotentoonstelling op Belgische bodem.

Brecht staat gekend om zijn onconventionele waterverftechniek zonder omlijning en zijn opvallend kleurenpalet. Hij speelt met geometrie en contrasten. Volgens de Engelse krant The Guardian is hij zelfs de beste Belgische stripambassadeur sinds Hergé.

Brecht Evens over de titel We kunnen eender waarheen

Dit is de essentie van mijn ambitie die ik heb wanneer ik een stripboek maak: er een soort (visuele) rijkdom in stoppen. De trage lezer wordt beloond met zijstraatjes, details, snippers en suggesties van andere verhalen en personages, ... Op een grotere, discretere, subtielere en vrijere manier dan in films en zelfs romans. De lezer het gevoel geven dat hij een miniwereld in zijn handen houdt.

Met een sfeervolle scenografie, dansende personages en geometrische doolhoven ontdek je alles over deze Belgische illustrator. Maar achter de schijnbare speelse composities en verhalen schuilen diepere thema's, zoals hoe je je in een massa toch eenzaam en kwetsbaar kan voelen. Een bezoek aan deze expo is een unieke kans om de originelen van Evens' bestaand én nieuw werk te ontdekken.

Wil je Brecht graag eens zelf aan het woord horen? Bekijk dan het openingsgesprek van vrijdag 11 juni onder begeleiding van Phara de Aguirre opnieuw. Lees ook het het interview van Iedereen Leest met Brecht in zijn atelier in Parijs.

Deze expo was een dubbelexpo: het deel in Het Stadsmus liep tot 16 oktober 2021.
De expo in Villa Verbeelding is verlengd tot en met 16 januari 2022.

 Rode Kamer_0.png    2_12.png

© Boumediene Belbachir

Plan je bezoek

Plan je bezoek op voorhand en kies een datum. Kies een tijdsslot en reserveer je tickets online. Niet gereserveerd? Bel tijdens de openingsuren dan naar 011 26 17 87 en vraag of er nog plaats is.

Boek nu