Groepsbezoek.jpg


2.png
 


3.pngWorkshop.png4.png

 


 

 

 

 


 

Programma groepen

Aanbod

Villa Verbeelding is een ideale plek om met een klas of groep naartoe te trekken. Bij elke tentoonstelling is er een educatief programma met speelse, interactieve opdrachten. Het is een ontdekkingsreis die je naar al de kamers van het museum leidt.

Het aanbod is aangepast aan verschillende leeftijden: van kleuters tot leerkrachten in opleiding. Ook voor OKAN-klassen en cursisten NT2 valt er heel wat te ontdekken. Voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen zijn er geleide bezoeken bij de tentoonstellingen.

Groepen met gids kunnen hun bezoek combineren met een creatieve workshop. Een geleid bezoek duurt dan 2 uur: 1 uur voor de tentoonstelling, 1 uur voor de workshop.

Het hele educatieve aanbod vind je in onze nieuwsbrieven. We hebben er eentje voor het kleuter en lageronderwijs en voor het secundair en hoger onderwijs. Interesse? Stuur een mailtje naar reserveren@villaverbeelding.be of bel naar +32 (0)11 22 26 24.

Gratis vervoer

Villa Verbeelding is erkend als culturele bestemming. Klassen kunnen met dynamoOPWEG gratis naar Villa Verbeelding met De Lijn. Dit is volgens de bestaande dienstregeling en met max. 30 personen per rit. Op de website van Cultuurkuur lees je hoe je meer cultuur in de klas brengt.
 

Kostprijs

Je betaalt € 40 per gids. Voor scholen bedraagt de toegang tot het museum € 2 per leerling, combineer je dit met een workshop betaal je een € 1 extra per leerling. De begeleiders betalen niets. Gratis toegang voor Hasseltse scholen (5-12 jaar).
 

Eten en drinken

In Villa Verbeelding is er geen plaats om met je klas of groep te eten. Je kan vlakbij wel lunchen in Hostel H (Spoorwegstraat 80), achter het station. Dit is gratis als je een drankje bestelt, reserveren doe je via +32 (0)11 45 50 81.
 

Foto's groepsbezoeken

Villa Verbeelding maakt foto's tijdens activiteiten en kan die gebruiken voor de promotie van eigen activiteiten (website, sociale media, brochures). Bij een groepsbezoek vragen we altijd of je hiermee akkoord gaat. Als je niet wil dat we foto's van jou of jouw groep maken, vragen we om dat te melden.
 

Luisterroute voor kinderen

Wil je de hele stad op een originele en interactieve manier leren kennen? De luisterroute Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet! werd ontwikkeld door de Erfgoedcel Hasselt, Het Stadsmus en Villa Verbeelding. Ed Franck en Kolet Janssen schreven de verhalen, Warre Borgmans en Ianka Fleerackers spraken ze in. De wandeling kan je hier downloaden.

 

Nieuwsbrief

Meer weten over het educatieve aanbod in Villa Verbeelding? Bekijk dan zeker de educatieve nieuwsbrieven: we hebben er eentje voor het kleuter en lageronderwijs en voor het secundair en hoger onderwijs. Ontvang je graag iedere nieuwe versie? Schrijf je hier in.

Als je na een bezoek met je (klas)groep verder wil werken rond een tentoonstelling of een bepaald thema (sprookjes, letters, poëzie, jeugdauteurs), dan bieden onze boekentips inspiratie.