Zigzagboekje.png
 


Workshop Diep in het bos.png
 


Carll Cneut_1.png

 

Illustratieroute.png

Foto's © Boumediene Belbachir 

 

 

 


 

Educatie

Villa Verbeelding is een ideale plek om met een klas of groep naartoe te trekken. Het is een huis vol van woord en beeld: we vertrekken dan ook steeds vanuit boeken om je klas op sleeptouw te nemen doorheen het museum.

Aanbod

Bij elke tentoonstelling is er een educatief programma met speelse, interactieve opdrachten.

Het aanbod is aangepast aan verschillende leeftijden: van kleuters tot leerkrachten in opleiding. Ook voor OKAN-klassen en cursisten NT2 valt er heel wat te ontdekken. Voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen zijn er geleide bezoeken bij de tentoonstellingen. Groepen met gids kunnen hun bezoek combineren met een creatieve workshop. Een geleid bezoek duurt dan 2 uur: 1 uur voor de tentoonstelling, 1 uur voor de workshop.

Interesse in een bezoek? Stuur een mailtje naar reserveren@villaverbeelding.be of bel naar +32 (0)11 22 26 24.
 

Bezoek tijdens corona

We houden rekening met de geldende coronamaatregelen.
 

Kostprijs

Je betaalt € 40 per gids. Voor scholen bedraagt de toegang tot het museum € 2 per leerling, combineer je dit met een workshop betaal je een € 1 extra per leerling. De begeleiders betalen niets. Gratis toegang voor Hasseltse scholen (5-12 jaar).
 

Gratis vervoer

Villa Verbeelding is erkend als culturele bestemming. Klassen kunnen met dynamoOPWEG gratis naar Villa Verbeelding met De Lijn. Dit is volgens de bestaande dienstregeling en met max. 30 personen per rit. Op de website van Cultuurkuur lees je hoe je meer cultuur in de klas brengt.
 

Foto's groepsbezoeken

Villa Verbeelding maakt foto's tijdens activiteiten en kan die gebruiken voor de promotie van eigen activiteiten (website, sociale media, brochures). Bij een groepsbezoek vragen we altijd of je hiermee akkoord gaat. Als je niet wil dat we foto's van jou of jouw groep maken, vragen we om dat te melden.
 

De Illustratieroute

Wil je Hasselt op een originele manier verkennen? Dan kan met De Illustratieroute. Download het plannetje, volg de route en scan de QR-code die bij de illustratie hangt. Voer samen de interactieve opdrachten uit en ontdek zo prachtige illustraties en boeken! Liever op pad met pen en papier? Print het doeboekje. Ontdek ook de extra opdrachten voor thuis of in de klas. Ideaal als voorbereiding of naverwerking.

Het volledige educatieve aanbod vind je in onze educatieve nieuwsbrief. Ontvang je graag iedere nieuwe versie? Schrijf je hier in.