Zin in Zomer

Zin in Zomer is dit jaar een spannend dubbelspel in Genk en Hasselt.

De hele zomer zijn de twee steden de place to be voor illustratieliefhebbers met maar liefst 13 tentoonstellingen. 

Het festivalweekend eind augustus openen we op vrijdag in Genk met Tülin Erkan en Yasmina El Messaoudi, twee jonge auteurs met dubbel bloed.

Op zaterdag nemen we het cultuurcentrum Hasselt in met een hele dag rond illustratie. Vier topillustratoren geven lezingen, families genieten van een vertelling en activiteiten rond Astrid Lindgren en van workshops met illustratoren. Op een illustratorenmarktje koop je kaartjes, prints en boeken die je kan laten signeren. Studenten van PXL-MAD School of Arts tekenen live. En Carll Cneut, Kitty Crowther, Charlotte Dematons en Fatinha Ramos zorgen voor een schitterende apotheose.

Op zondagnamiddag is er in Genk voor families met kinderen o.a. een expo met workshop. Na een mooie wandeling eindigen we zondagavond in een boksring met 2 duo’s: Els Beerten (auteur) / Phara de Aguirre (interview) en Britt Truyts (zang) / Marjolein Vernimmen (harp).

Meer info en tickets op www.zininzomer.be

Zin in Zomer 2022 is een organisatie van Villa Verbeelding in Hasselt met Bibliotheek Hasselt Limburg en Bibliotheek Genk i.s.m. C-mine Genk en cultuurcentrum Hasselt. 
Met de steun van Literatuur Vlaanderen en de steden Genk en Hasselt.