De zee! De zee!

Duik onder water met de reizende expo De zee! De zee! en transformeer je bib of cultuurcentrum tot een inspirerende waterwereld met werk van o.a. Leo Timmers, Annet Schaap en Peter Van den Ende.

Alfabet

Alfabet is een expo over letters met illustraties van het gelijknamige succesboek van Charlotte Dematons (meer dan 160 000 verkochte exemplaren). In deze interactieve expo zie je de 26 ingelijste illustraties uit het boekkruip je onder een speelse alfabettafel, ga je aan de slag met magneten en daag je een medebezoeker uit met een woordenchallenge.

Meer dan duizend nachten. Oosterse sprookjes in prentenboeken

Ga mee op reis naar een wereld van mythische figuren en geesten, sultans en bedelaars, Sheherazade en Sindbad. De prachtige illustraties, sfeervolle verteltent en interactieve zeekast nemen je mee naar de Vertellingen van Duizend-en-één-nacht.

Soort van tovenaars. Prijsbeesten in de kinderpoëzie

Een tentoonstelling over kinderpoëzie i.s.m. Poëziecentrum. Met wonderlijke stoelen van Hans & Monique Hagen, Charlotte Dematons, Jaap Robben, Benjamin Leroy, Edward van de Vendel, Mattias De Leeuw, Bette Westera en Sylvia Weve. Ontdek verborgen laatjes, sfeervolle kijkkastjes en betoverende illustraties aan de muur. Of goochel je liever met woorden aan de tovertafel?

Retteketet Letterpret

Letters eisen de hoofdrol op in een speelse tentoonstelling waarin boeken en illustraties van Tom Schamp, Joke van Leeuwen, Wim Hofman en Harriët van Reek centraal staan. Bezoekers van alle leeftijden kunnen gekke woorden puzzelen, zoeken naar verborgen letters en naar hartenlust spelen met letters.

De kleren van de keizer. Kleding in sprookjes

Kleding is in sprookjes zeer belangrijk: van de baljurk van Assepoes tot de nieuwe kleren van de keizer. Illustratoren van sprookjesboeken besteden dan ook veel aandacht aan kleren. Deze reizende tentoonstelling brengt illustraties (van Carll Cneut, Thé Tjong-Khing, Charlotte Dematons, Lisbeth Zwerger en Rébecca Dautremer) samen met échte jurken en kostuums van sprookjesfiguren.