MASTERCLASS / Leo Timmers (VOLZET)

Foto: Hilde Coenegrachts

Praktische info

Datum: zaterdag 25 mei 2024, 10u00-18u00 (deuren gaan open vanaf 9u45)

Locatie: Villa Verbeelding, Bampslaan 35, 3500 Hasselt

Prijs: € 90 + € 5,40 bookingsfee (6%)

Max. aantal deelnemers: 20

Leeftijd: 18+

Inschrijven en betalen online via deze knop:

Boek nu
 

Bio

Leo Timmers (°1970, Genk) groeide op in Houthalen en was als kind al gebeten door de tekenmicrobe. Toen hij twaalf was, maakte hij aan zijn tekentafel zijn eerste stripverhaal. En aan diezelfde tafel krijgen ook vandaag nog zijn prachtige illustraties vorm.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat zijn studiekeuze viel op Publiciteit en Grafische Vormgeving. Timmers vergaarde bekendheid met zijn herkenbare illustraties voor de reclamewereld, en voor bladen zoals Knack en Humo. Hij ging ook aan de slag met kinderboeken. Nu maakt hij al meer dan 25 jaar zijn eigen prentenboeken. Zijn boeken zijn al in meer dan 25 talen vertaald. The New York Times prees zijn boeken Aap op straat en Het eiland van olifant en gaf ze een plaatsje in de top 10 van de beste kinderboeken.

Lezing De Verbeelders.png

Foto: Hilde Coenegrachts


Programma masterclass Leo Timmers
Werken met (dieren)personages

Geen vooropleiding vereist, wel enige basiskennis van en ervaring met illustreren.

"We schetsen en ontwikkelen met eenvoudige vormen levendige (dieren)personages. We creëren met minimale middelen emoties en karakter. Eerst ontwerpen we figuren via het tekenen of schilderen van vlakke (zwarte) silhouetten. Daarna vullen we deze figuren in met details en voegen we emoties toe. De focus ligt op de schets- en ontwikkelingsfase, minder op de definitieve uitwerking." - Leo Timmers
 

Personages Olifant.png     Personages Olifant 2.png

Voorstudies personage Olifant voor het boek Het eiland van Olifant.


Benodigdheden

  • Potloden met verschillende hardheden
  • Schetspapier
  • Dikker papier
  • Zwarte gouache verf
  • Puntpenselen, minimum nummer 5 (om silhouetten te schilderen)

 

Leo Timmers Olifant.png     Leo Timmers Olifant 2.png

Voorstudies Het eiland van Olifant.


Meer zien?


Drankjes en lunch

Villa Verbeelding voorziet water, koffie, thee en koekjes. Op wandelafstand is er een broodjeszaak en een supermarkt. Lunchpauze van 12u30 tot 13u30.


Hoe geraak je er?

We raden je aan om het openbaar vervoer te gebruiken. Villa Verbeelding ligt op 2 minuten wandelen van het station van Hasselt. Kom je toch met de auto? Meer info over parkeren vind je hier.
 

Annuleringsvoorwaarden

Door in te schrijven ga je akkoord met de annuleringsvoorwaarden.

Als je niet langer kan deelnemen, contacteer altijd eerst Villa Verbeelding via reserveren@villaverbeelding.be.

Bij elke annulatie rekenen we € 20 administratiekosten aan. Als we via de wachtlijst een vervanger vinden, storten we jou de rest van het inschrijvingsgeld terug. Als we geen vervanger vinden, verwittigen we jou en mag je zelf een vervanger zoeken die ons zo snel mogelijk contacteert. Bij annulaties minder dan 1 maand vooraf is terugbetaling niet meer mogelijk.

Villa Verbeelding heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig inschrijvingen (minder dan 10) en in geval van overmacht (bv. ziekte van de lesgever).

Villa Verbeelding probeert in geval van annulering door overmacht eerst een alternatieve datum te zoeken. Als dat niet lukt, of als jij op de nieuwe voorgestelde datum niet kan deelnemen, dan krijg je je geld teruggestort (exclusief de boekingskosten).

 

Mini-atelier Leo Timmers.png     De Illustratiekamer Leo Timmers_0.png

Het mini-atelier van Leo Timmers in de expo De Illustratiekamer. Foto's: Boumediene Belbachir