Tom Schamp.png

 

 

Rode Kamer Brecht.png

 

 

Leo Timmers_2.png

Foto's: Boumediene Belbachir 

 

 

 


 

Educatie

Villa Verbeelding is dit schooljaar dé plek waar je moet zijn als je je leerlingen wil aansteken met de leesmicrobe! We vertrekken steeds vanuit het prachtige aanbod jeugdboeken om je klas op sleeptouw te nemen doorheen het hele museum. Wat hebben we in 21-22 voor jullie in petto?

Aanbod

Het volledige aanbod vind je hier.
 

Kostprijs

Je betaalt € 40 per gids. Voor scholen bedraagt de toegang tot het museum € 2 per leerling, combineer je dit met een workshop dan betaal je een € 1 extra per leerling. De begeleiders betalen niets. Gratis toegang voor Hasseltse scholen (5-12 jaar). Andere groepen betalen € 4 per persoon. Wil je het museum op eigen houtje bezoeken? Dan kom je tijdens de openingsuren en betalen leerlingen en begeleiders het tarief van de individuele bezoeker (bij meer dan 10 personen is dat groepstarief). We vragen wel om ons een seintje te geven.

Gratis vervoer

Villa Verbeelding is erkend als culturele bestemming. Klassen kunnen met dynamoOPWEG gratis naar Villa Verbeelding met De Lijn. Dit is volgens de bestaande dienstregeling en met max. 30 personen per rit. Op de website van Cultuurkuur lees je hoe je meer cultuur in de klas brengt.
 

Foto's groepsbezoeken

Villa Verbeelding maakt foto's tijdens activiteiten en kan die gebruiken voor de promotie van eigen activiteiten (website, sociale media, brochures). Bij een groepsbezoek vragen we altijd of je hiermee akkoord gaat. Als je niet wil dat we foto's van jou of jouw groep maken, vragen we om dat te melden.
 

De Illustratieroute

Wil je Hasselt op een originele manier verkennen? Dan kan met De Illustratieroute. Download het plannetje, volg de route en scan de QR-code die bij de illustratie hangt. Voer samen de interactieve opdrachten uit en ontdek zo prachtige illustraties en boeken! Liever op pad met pen en papier? Print het doeboekje. Ontdek ook de extra opdrachten voor thuis of in de klas. Ideaal als voorbereiding of naverwerking.

Het volledige educatieve aanbod vind je hier. Ontvang je graag onze educatieve nieuwsbrief? Schrijf je hier in.