TENTOONSTELLING / De Illustratiekamer

van

24 april 2021
De werkplek van Carll Cneut.

Hoe komt een illustratie tot stand? In de nieuwe, vaste expo 'De Illustratiekamer' werp je een blik in het atelier van acht toptalenten van eigen bodem. Open de deuren van de 'illustratiekasten' en ontdek alles van de illustratoren uit De Illustratieroute.

Het atelier van een illustrator is een bijzondere plek: er ontstaan nieuwe werelden en onvergetelijke personages komen er tot leven. Maar hoe ziet zo'n werkplek er precies uit? Iedere illustrator maakt er op z'n eigen manier een originele stek van.

In acht illustratiekasten schuilen verrassende mini-ateliers. Je opent de illustratiekast en treedt binnen in de wondere wereld van de illustrator. Je bewondert origineel werk, boeken en schetsen. Ook inspirerende voorwerpen krijgen er een plek. Zo ontmoet je pinguïns en poedels, maar ook een schommelende oma's en schilderende Snoopy. Een kort filmpje toont de technieken en werkwijze van de illustratoren. Je steekt ook zelf de handen uit de mouwen met leuke doe-opdrachten.

De Illustratiekamer is een nieuwe, vaste expo in Villa Verbeelding die je kan bezoeken in combinatie met De Illustratieroute.