BUITEN DE MUREN / De Illustratieroute

tot

31 december 2025
Illustratie: Judith Vanistendael / Foto: Boumediene Belbachir
Villa Verbeelding is een huis vol van woord en beeld. Waarom enkel binnen de muren van het museum van illustraties genieten? Met De Illustratieroute ontdek je op verborgen plekjes in Hasselt indrukwekkende illustraties.
 
Ga op pad met De Illustratieroute en ontdek tekeningen uit prentenboeken in de Hasseltse binnenstad. De rode draad van de route is 'samen': een hartverwarmend thema dat jong én oud aanspreekt. De route is sinds kort uitgebreid met twee gloednieuwe illustraties!
 
Judith Vanistendael_1.png    Peter Van den Ende_5.png

Foto's: Boumediene Belbachir. Illustratie Judith Vanistendael bij Hotel Hemelhuys (links) en illustratie Peter Van den Ende bij basisschool De Boomgaard (rechts).
 
Dompel je onder in het fantasierijke werk van Vlaamse topillustratoren: Carll Cneut, Gerda Dendooven, Pieter Gaudesaboos, Fatinha Ramos, Tom Schamp, Leo Timmers (tijdelijk niet te zien wegens werken), Peter Van den Ende, Sebastiaan Van Doninck, Judith Vanistendael en Kaatje Vermeire. Volg de route, scan de QR-code bij de illustratie en voer samen de interactieve opdrachten uit. Liever met pen en papier op stap? Print het doeboekje en vergeet je kleurpotloden niet! De route is 3 km lang en duurt ongeveer 1,5 uur. Download hier het plannetje. 
 
De route is gratis en je kan zelf kiezen op welk moment je ze komt ontdekken. Vergeet niet je smartphone en een potlood mee te nemen. 
 
Tag @villaverbeelding met #illustratieroute en laat ons weten wat je ervan vond! Wil je nog meer illustraties ontdekken? Ontdek de extra opdrachten voor thuis of in de klas.
 
 
ILLUSTROUTE_A4_JUNI24.jpg
 
 
Meer weten?
 
 
De Illustratieroute is een initiatief van Villa Verbeelding met de steun van de stad Hasselt.