Alfabet

Illustratie: Charlotte Dematons. Fragment van de letter P.

In Alfabet kijkt de bezoeker met een andere bril naar letters, alfabetten en wat een illustrator ermee kan doen. In het populaire boek Alfabet (meer dan 160 000 verkochte exemplaren) van de Nederlandse illustrator Charlotte Dematons kan de lezer zich op iedere pagina verbazen over gedetailleerde schilderijtjes. Wat is er zo bijzonder aan? Alle voorwerpen, personages, dieren, ... op de illustratie beginnen met dezelfde letter

P is van panda die panfluit speelt onder een paraplu terwijl python piekert op een plank en luistert naar de poema op de piano. De F is van fret die frunnikt aan een fiets naast filmende forellen bij een fontein van frieten. 

In het boek zitten meer dan 3000 woorden verstopt. Een huzarenstukje om te maken, een plezier om te zoeken. Al is het een uitdaging voor de bezoeker om àlle woorden te vinden. De app Alfabet en de website helpt de nieuwsgierige lezer op weg.

De tentoonstelling wordt door de huurder zelf vervoerd en is eenvoudig op te stellen op locatie aan de hand van meegeleverde instructies.

Alfabet 1.png   Alfabet 3.png

Alfabet 2.png    Alfabet 4.png

De opstelling in Villa Verbeelding. Foto's: Boumediene Belbachir