KROKUSKRIEBELS / Wolf!

Illustratie: Paddy Donnelly

Op zoek naar een originele activiteit tijdens de Krokusvakantie? Volg het spoor van de wolf met een wolvenblad én de leukste workshops. Ben je lid van de Gezinsbond? Dan kan dat gratis of met een fikse korting!

In deze expo ontmoet je de wolf in beeld én levensecht! Volg met het wolvenblad het spoor van de wolf en vind het vlijmscherpe puzzelwoord. Bewonder wolf Sasha en de wolventafel en leer dit dier van kop tot staart kennen. In de wolvenwand ontdek je kijkkastjes met een wolvenschedel en ...  wolvendrol! Nestel je in de wolvenstoel en luister naar het verhaal over de wolf Maïté. In het atelier steek je de handen uit de mouwen met vele workshops.
 

Wolventafel.png    Wolvenblad_1.png

Foto's: Boumediene Belbachir


Workshop met illustrator Paddy Donnelly

Paddy Donnelly groeide op in het noorden van Ierland, maar woont en werkt ondertussen al enkele jaren in Hasselt. Mythische verhalen over reuzen en magische wezens kreeg hij al vroeg met de paplepel mee. In zijn tekeningen zie je zijn liefde voor dieren, de natuur en de zee.

In Paddy's boek Fox & Son Tailers ontmoet je Rory en zijn vader Fox die de béste staarten van het hele dierenrijk maakt. Dieren komen van heinde en ver voor een staart. Rory helpt graag mee, maar heeft zo zijn eigen geweldige én bijzondere ideeën! Knutsel jij ook mee aan je eigen unieke staart?

Paddy leest voor, tekent live en zoekt samen met de kinderen waar creatieve ideeën vandaan komen. Leer meer over allerlei staarten uit de dierenwereld en ga zelf aan de slag voor je unieke exemplaar!

Wist je dat... het boek Fox & Son Tailers in maart 2023 in het Nederlands uitkomt? Schrijf het boek Vos & Zoon alvast op je boekenlijstje!

Wanneer: Woensdag 22 februari 2023
Duur: 45 minuten, start om 14u, 15u en 16u
Leeftijd: 4-12 jaar, ouders mogen meehelpen (maar kopen ook een ticket voor de workshop)
Prijs: 5 euro (3 euro voor leden Gezinsbond)
Inschrijven: Verplicht, de plaatsen zijn beperkt. Wees zeker van je plek: kies een tijdslot en boek hier je ticket om 14u, 15u of 16u.
Opgelet! Bij een ticket voor de workshop is een toegangsticket voor het museum niet inbegrepen. Dit koop je nog apart.
 

Vos & Zoon.png    Paddy Donnelly.png

Illustratie & foto: Paddy Donnelly

 

Workshops Wolvenmaskers maken

Laat je inspireren door de vele wolven in de expo! In het atelier helpen stagiaires Angelica en Louize je met het maken van je eigen wolvenmasker.

Wanneer: Dinsdag 21, donderdag 23, vrijdag 24, zaterdag 25 februari 2023
Leeftijd: 4-12 jaar, ouders mogen meedoen
Prijs: Gratis
Inschrijven: Niet nodig, je kan vrij in- en uitlopen
 

Masker.png    Atelier_2.png

Foto's: Boumediene Belbachir

 

Krokuskriebels i.s.m. Gezinsbond

Ben je lid van de Gezinsbond? Dan is een uitstap naar Villa Verbeelding in de krokusvakantie gratis of met een fikse korting.

  • Toegang leden Gezinsbond -14 jaar: gratis
  • Toegang leden Gezinsbond + 14 jaar: 2 euro
  • Workshop Paddy Donnelly: 3 euro (i.p.v. 5 euro)