TENTOONSTELLING / Diep in het bos

van

20 mei 2020

tot

29 mei 2021
Illustratie: De Vuurzeevlieg, Toon Tellegen en Carll Cneut (ill.)

Hoe zien illustratoren het bos? De tentoonstelling Diep in het bos. Het bos in prentenboeken neemt je mee naar de natuur in het werk van vijf hedendaagse tekentalenten: Carll Cneut, Maria Dek, Jan De Kinder, Anne Brouillard en Tom Schamp.

Carll Cneut is een meesterportretschilder van dieren. In De Vuurzeevlieg verbeeldt hij aandoenlijke dierenkarakters uit de verhalen van Toon Tellegen in een geheimzinnig bos. Tom Schamp schildert zijn bos in uitbundige kleuren op echt hout. Jan De Kinder vertelt het verhaal van een grote wolf die doodsbenauwd is in het bos. Maria Dek en Anne Brouillard vertrekken vanuit hun liefde voor het bos om er een bruisende ontmoetingsplek voor dieren van te maken. Bewonder hun originele illustraties in de tentoonstelling.

Het bos in schetsboeken

Een hele reeks illustratoren laat zich inspireren door het bos. Via hun schetsboeken krijg je een inkijk in hun creatieproces: Sabien Clement, Sassafras De Bruyn, Korneel Detailleur, Philip Hopman, Benjamin Leroy, Marieke Nelissen, Charlotte Peys, Nils Pieters, Tom Schoonooghe, Charlotte Severeyns, Marije Tolman, Luk van der Hallen, Sebastiaan Van Doninck en Ludwig Volbeda.

4_5.png  1_6.png  Website - Fotogalerij_0.png  Website - Fotogalerij(1).png

Foto's links © Boumediene Belbachir


Filmpjes illustratoren

De illustratoren maakten zelf filmpjes waarin ze vertellen over hoe het bos hen inspireert. Ze delen persoonlijke verhalen en anekdotes en je ziet hoe ze bomen tekenen, elk in hun eigen stijl. Bekijk alvast de filmpjes van Sebastiaan Van Doninck en Marije Tolman als voorsmaakje.

"Het bos was een plek vol mysterie, spanning en magie. Het grote onbekende.
We waren altijd een beetje bang, want eigenlijk mochten we daar niet komen."

 - Sebastiaan Van Doninck


Avontuurlijk familieparcours

Diep in het bos staat open voor individuele bezoekers en families. Je ontdekt de tentoonstelling via een avontuurlijk familieparcours dat geschikt is voor kinderen van 5 tot 12 jaar. In een 'zigzagboekje' ontplooit zich een pad vol bomen en opdrachten waarmee je met de hele familie aan de slag kan.


Meer weten?